Sea Bass with Sun Dried Tomatoes – Λαβράκι με λιαστές ντομάτες στη λαδόκολα

Ετοιμαζοντας το ψαρι
Ετοιμαζοντας το ψαρι

Αυτο ειναι ενα πανευκολο και γρηγορο πιατο που ομως θα σας ανταμειψει γιατι ειναι γεματο ευωδιες και αρωματα!

Οπως παντα, τα υλικα ειναι το πρωτο μεγαλο βημα της επιτυχιας.

Φρεσκωτατο λαβρακι, λιαστες ντοματες απο τη Σιφνο, φτιαγμενες με θαλασσινο νερο και οχι αλατι, κατι πολυ σημαντικο για την επιτυχια του πιατου. Πριν λοιπον χρησιμοποιησετε τις ντοματες στο πιατο, δοκιμαστε τις, και βεβαιωθειτε οτι δεν ειναι πολυ αλμυρες.

Παιρνουμε το ψαρι και αλατιζουμε με χοντρο αλατι την κοιλια, και μετα βαζουμε τρεις σκελιδες σκορδο, τρια κλωναρια σελινο και τριμενο πιπερι. Προσοχή, δεν αλατιζουμε το ψαρι απεξω, θα παρει οτι χρειαζεται απο τις λιαστες ντοματες.

Μετα στρωνουμε λιαστες ντοματες στη λαδοκολα και ακουμπαμε επανω το ψαρι, και επαναλαμβανουμε στρωνοντας ντοματες στην επανω επιφανεια του ψαριου, οπως δειχνει η φωτογραφια. Ραντιζουμε με μπολικο ελαιολαδο.

Στη συνεχεια τυλιγουμε τη λαδοκολα και βαζουμε κι αλλες δυο απεξω. Στριβουμε τις ακρες εχοντας  προηγουμενα υγρανει το χαρτι για να ειναι ευκαμπτο χωρις να σκιζεται.

Ψηνουμε σε φουρνο 200 βαθμων κελσιου για 30 λεπτα περιπου.

Ψημενο ετοιμο
Ψημενο ετοιμο

Βγαζουμε την λαδοκολα και σερβιρουμε σε πιατελιτσα.

Σερβιρισμενο
Σερβιρισμενο

Το αποτελεσμα θα σας ενθουσιασει! Ολα τα αρωματα της λιαστης ντοματας εχουν διαπερασει τη σαρκα του ψαριου, ενω το σκορδο και το σελινο εχουν αποσοβησει τη λιπαροτητα να εκδηλωσει την δυσαρεστη πλευρα της και την εχουν μετασχηματισει σε μια μελωμενη ευτυχισμενη γευση!

Λεπτομερεια απο την κοιλια
Λεπτομερεια απο την κοιλια

Οι καλυτεροι μεζεδες ειναι η ουρα, που πρεπει ο/η μερακλης/ου να τη γλειψει μεχρι εξαφανισεως, και η κοιλια. Συνοδεψτε το ψαρι με τα κουφετακια σκορδου, που ειναι θεικα! Το σελινο και οι ντοματες πρεπει να φαγωθουν σε χωριστες μπουκιες,  οι γευσεις ειναι πολυ εντονες και συγκεντρωμενες και θα εξουδετερωσουν το ψαρι αν τα συνδυασετε ολα σε μια μπουκια. Μπορειτε να προσθεσετε για το σερβιτισμα βραστες πατατες η λευκο ορφανο ρυζι.

10 comments

  1. Αγαπητέ Panathinae,
    μπήκα, η έρημη, χαλαρή κι αεράτη, και μόνο που δεν δάγκωσα αυτή τη λεπτομέρεια από την κοιλίτσα αυτού του υπέροχου λαβρακίου.
    Τι πειρασμός είναι αυτό. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά εγώ από μαγειρική….δεν σκαμπάζω γρι! Ομολογημένο και εξομολογημένο και αμαρτίαν ουκ έχω.
    Ξέρω να τρώω όμως καλά, οπότε θα σε επισκέπτομαι να παίρνω ιδέες για διάφορες λιχουδιές.
    Τα λέμε!

  2. Αγαπημένε Σέφ,
    Βλέπω πως τα Σαββατάκια σας τα ξημερώνετε με ψαροφαγία. Ωραίο μου φαίνεται τούτο το ψάρι και μερακλίδικη η συνταγή του.
    Θα πάω στον Ελληνα ψαρά με τη φωτογραφία να του ζητήσω την ψαρούκλα και μετά θα δράσω αναλόγως.
    Τα Βουκουρέστια μας τελείωσαν;
    ΄Καλό Σαββατοκύριακο με ψαρονοστιμιές!

  3. Αργησα και το ξεκοκκαλισατε! Καλα αντε τωρα να βρω λιαστες ντοματες Σιφνου με θαλασσινο νερο. Ξερεις Παναθηναιε μου τι μου αρεσει; Μου αρεσει που δινεις και οδηγιες πως να το φαμε, εισαι απιθανος παιδι μου! Και φυσικα η τελευταια φωτογραφια ειναι οπως παντα τοσο μα τοσο ζουμερη!!!!

  4. @Φωτεινη: καλως ορισατε! σας διαβεβαιω ειναι πανευκολο να το φτιαξετε, και θα ανταμοιφθειτε!
    θα ειναι μεγαλη μου χαρα να με επισκεπτεσθε, και να μου λετε και τις δικες σας ιδεες και ορεξεις περι λιχουδιων για να τις φτιαξω…
    τι κανει η πανεμορφη κρητη; οταν ειχα ερθει στην κρητη που σταματουσα μεσα στις ερημιες και εκοβα διαφορα μυρωμενα χορταρακια και βοτανα, και μετα ευωδιαζε το αυτοκινητο και ημουνα σα μεθυσμενος απο την απολαυση…
    ευχομαι καλο σ/κ

    @Ι: καλημερα σας εκει στο καναντα! η καλυτερα εκ Μήλου μεσω κάναντα;
    ειναι πανευκολο για σας να κανετε το πιατο, ζητειστε απο τον ψαρα σας sea bass!
    τα βουκουρεστια ηταν μια πολυ γρηγορη ντριμπλα, τωρα ετοιμαζομαι για σοφια την επομενη βδομαδα και ισως προς το τελος και ολιγη “αποδραση”, οπως με εχει συμβουλευσει μια αγαπητωτατη φιλη της ηδονιστικης σχολης (επικουρεια αυτοαποκαλειται!)
    ευχαριστω για τις ευχες και ανταποδιδω παραυτα, εχω τη διαισθηση οτι θα τα ξαναπουμε μεσουντος του σ/κ

    @Δ: που εισαι εσυ Πρωτευουσιανα μας; ειναι απο τις φορες που η εικονα δεν λεει και πολλα, αφου το πιατο ειναι γεματο αρωματα! αν σου αρεσει το σκορδο, σημειωσε τα κουφετακια, μιλαμε για εξωκοσμα πραγματα! αν δεν βρεις ντοματες, πες μου να σου στειλω, νομιζω οτι επιτρεπονται τα φυτικα προιοντα, μονο στα ζωικα κομπλαρει το γιου ες! οσο για τις οδηγιες, παρασυρθηκα, εχεις δικηο, το ομολογω και θα βρω καποιον τροπο να επανορθωσω, εκτος εαν εχεις εσυ καποια προταση…

  5. ΟΧΙΙΙΙ μ’ αρεσει παιδι μουυυυ!!! Να μην επανορθωσεις. Οχι φυτικα πραγματα απαογορευεται. θα βρουμε λιαστες ντοματες απλα δε θα ειναι των δικων σου προδιαγφαφων. Τα κουφετακια τα σημειωσα πρωτα πρωτα. Προτασεις δεν εχω μον σεφ, ελα οπως εισαι!

  6. @Δ: η ευχαρις και ακρως υποστηρικτικη απαντησις σας με εκτοξευσε εις τα ουρανια! εις αντικαταστασιν της επανορθωσεως, καταγινομαι τωρα με συνθεσιν νεαν και τανταλιστικην (εκ του τανταλαιζ) και θα αναφερω επι ταυτης αμα τη εκτελεσει και δοκιμη…
    καλο σ/κ εκει στας αμερικας;

  7. εμενα καλέ μου φίλε τα ψάρια δε μου αρέσουν…μα ναι!το παραδέχομαι κι ας κατάγομαι απο μέρος που είναι δίπλα στο κύμα,κι ας έχω φάει και φρεσκότατο πεντανόστιμο ψαράκι…απλά είναι θέμα γούστου…σε τούτο το μπλογκ όμως οι φωτο είναι τόσο γαργαλιστικές που ακόμη κι εμένα μπορούν να παρασύρουν στο ατόπημα… 🙂
    καλό Σ/Κ!

  8. Καλά δεν σας πιστεύω. Βαλθήκατε να μου ξεκάνετε τη Βέφα… Δεν την λυπάστε που δεν έχει εκπομπή φέτος;
    Πάντως το συγκεκριμένο το έχω φάει και είναι απίστευτο. Σε έχω, τώρα, τσεκάρει για να σου κλέβω ιδέες…

  9. @κουκ: θα με παρασυρεις στο να επιχειρησω να σε αποπλανησω με ψαρια και θαλασσινα αγαπητη κουκ! αλλα χωρις ατοπηματα και αμαρτιες η ζωη αυτη η συντομη δεν εχει νοημα!
    θεωρω οτι ηδη εχεις μπει στο δρομο της αποπλανησης αφου η οπτικη απολαυση ειναι εν προκειμενω το πρωτο βημα στο πανηγυρι των αισθησεων!

  10. @βλουτης: καλως ηλθατε! σας ευχαριστω για το κοπλιμεντο, αλλα η ταπεινοτης μου δεν μπορει να συγκριθει προς το παρον με τις υπερουρανιες δυναμεις που αναφερατε! μετα την πρωτη μου τηλεοπτικη πανδαισια, ισως αλλαξουν τα πραγματα!
    εισθε ευπροσδεκτος και ως επισκεπτης και ως αντιγραφευς, αφου οπως ειναι γνωστο στην τεχνη η αντιγραφη ειναι ουσιωδης διαδικασια μαθησης και εξελιξης!
    κατι το ποιον βεβαιως πραττω και εγω!

Comments are closed.