Fishtavern Aristodimos – Ψαροταβερνα Αριστοδημος, Παχη Μεγαρων, Αττικη, Ελλας

Εν αρχη ην η θαλασσαααααα!!!!

Χρυσοβολουσα και πολλα υποσχομενη!

Θαλαττα, θαλαττα!!!!
Θαλαττα, θαλαττα!!!!

Η Παχη ειναι ενα μερος μαγικο, αφου μολις περασεις το στρατοπεδο βρισκεσαι μπροστα σε μια υπεροχη παραλια κι ενα λιμανακι μουρλια, γεματο ψαροβαρκες και ολιγα κοτεροειδη.

Κουκλι σκετο, με το κλωναρι συκιας να βγαινει μεσα απο την προβλητα!
Κουκλι σκετο, με το κλωναρι συκιας να βγαινει μεσα απο την προβλητα!

Ψαροβαρκες παντου, κι ενα κουκλι στη μεση, με ενα κλωναρι συκιας να αιφνιδιαζει τους παντες και να τεινει χειρα φιλιας στο κουκλι!

Αυτα τα διχτυα μπορει να σε δωσουν ευτυχια!
Αυτα τα διχτυα μπορει να σε δωσουν ευτυχια!

Παραδιπλα, βρισκεται ο Αριστοδημος, ψαροταβερνα που μεσα στην απλοτητα και ελλειψη επιτηδευσης μπορει να κλεισει με υπεροχο τροπο την βολτα!

Μπαλκονι στο γαλαζιο
Μπαλκονι στο γαλαζιο

Κι αν δεν φυσαγε τοσο πολυ θα τρωγαμε στο μπαλκονι επανω.

Καλαμαρι γλυκισμα
Καλαμαρι γλυκισμα

Θυμηθηκα τα ανγνωσματα απο τα παλατια του Σουλτανου, που μπερδευανε σκοπιμα τα γλυκα με τα αλμυρα πιατα! Εδω το καλαμαρι ειναι γλυκισμα, φρεσκο μεχρι εξοντωσεως, τηγανισμενο στην εντελεια με ενα αρωμα αφατης λεπτοτητας!

Ραδικια της αποπλανησης
Ραδικια της αποπλανησης

Τα ραδικια με την συγκρατημενη πικρα της επιγευσης ειναι για την αποπλανηση του ουρανισκου που μετα την μεταξενια υφη παραξενευεται απο την πικρα.

Μπακαλιαρος κουφετο
Μπακαλιαρος κουφετο

Ο μπακαλιαρος σερβιριστηκε τηγανητος ως κουφετο απο βαφτιση!

Η καταλευκη σφριγηλη σαρκα με την ευωδια της θαλασσας σε οδηγει στην απωλεια! Πως θα επιστρεψεις μετα στην κανονικη ζωή;

Κι ολα αυτα μολις 40 ανετα χιλιομετρα απο την Αθηνα. Στην επιστροφη ενοιωθα οτι γυριζα απο πολυημερες διακοπες.

16 σκέψεις σχετικά με το “Fishtavern Aristodimos – Ψαροταβερνα Αριστοδημος, Παχη Μεγαρων, Αττικη, Ελλας”

  1. Ειδες βρε παιδι μου λιγες ωρες πραγματικης χαλαρωσης σου δινουν την αισθηση της ξεκουρασης. Και τα τρια ειναι αγαπημενα μου. Εκεινα τα καλαμαρακια σου σα ζωντανα ειναι, απλωσα το χερι και σκονταψε στην οθονη του πισι! Εχεις ανακαλυψει πραγματικους παραδεισους και τους μοιραζεσαι μαζι μας. Πως φαινεται οτι ξερεις να χαιρεσαι καθε στιγμη. Καλη σου νυχτα!

  2. Καλησπέρα.

    Νομίζω ότι εντόπισα ποιο είναι, τελικά, το πλέον “ύπουλο” εργαλείο που μεταχειρίζεσαι για να επιτείνεις τις συσπάσεις του στομαχιού μας:

    Η απόσταση των φωτογραφιών!

    Όταν οι φωτογραφίες φέρνουν το χρυσαφί καλαμάρι και τα με μπόλικο λαδολέμονο βλήτα μπροστά στην μύτη μας, ο Άγιος Τάδε ο Στυ(λι)λίτης να είσαι, αμαρτάνεις…

  3. @Δ: καλημερα στας ντι σι! στη σερβια βρεχει και εχει ψυχρουλα! οποια αλλαγη απο το μαγευτικο τοπιο της παχης! και το χειροτερο ολων, δεν εχουν καλαμαρακια εδω περα! αλλα κατι τις θα βρω να αναφερω! και ναι, η καθε στιγμη μετραει!

  4. @Πανας: καλημερα και σε σας Πάνα, κι ας ειναι κοντα 2 το μεσημερι ωρα πατριδος! τελικα ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον! κι εγω που προσπαθουσα να κρυψω το υπουλον του χαρακτηρος μου! ισως πρεπει να ζητησω σωτηριαν γενομενος στυλιτης κι εγω…
    υγ. επειδη ετοιμαζω σεναριο μεγαλης παραγωγης με θεμα την απαγωγη κορης, μου εδωσες την ιδεα να βαλω μεσα και ολιγον στυλιτη! ισως πριν απαχθει το θυμα να εχει διαγει μερος του πολυπαθου βιου της επι του στυλου μετα του στυλιτου!

  5. Λοιπόν,
    κάτω τα χέρια απο το σενάριο.Δεν θα μου πάρετε και τη δουλειά! Πάντως, λέω να περάσουμε και απο την Πάχη για μια λουκούλειο μεσημεροκατάνυξη μεσημεράκι Κυριακής με ήλιο, καλαμαράκια και χταποδάκι!
    Τί λέτε, να το βάλω στο στόρι;

  6. @Δ+@Ι: η επισκεψη στην παχη ειναι απαραιτητη! οσον αφορα το στορυ, θεωρω οτι οι μηδαμινες υπαρξεις Π και Δ απλα θετουν στον ταπητα εντελως αναξιες ιδεες που η θεα του στορυ θα αξιολογησει!
    η καθολα ποταπη οντοτης μου δεν θα μπορουσε ποτε να υποδειξει κατι, απλα μου αρεσε η ιδεα του στυλιτη που ως γκουρου κατεκτησε το πνευμα του θυματος καποια εποχη εως οου απελευθερωθηκε απο την χαμηλη πτηση γερακιου που ηταν η μετεμψυχωση του Ελ Σιντ

  7. εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου μαιτρ…
    ο Σωτήρης μου αρέσει καλύτερα.
    η ψαρόσουπα του είναι απόλαυση στον ουρανίσκο.
    μαθαίνω ε?

  8. @Ν: καλημερα! που χαθηκες Ναταλια μας; ομολογω οτι δεν γνωριζω τον Σωτηρη στον οποιο αναφερεσαι, και ειμαι πανευτυχης με την ταχυτητα μαθησεως και ενταξεως στις ταξεις των καλοφαγαδων! μια απο τις μεγαλυτερες χαρες εις τον ματαιον ετουτον κοσμο ειναι το να βλεπεις τους συμπλεοντες και συναγωνιζομενους να δημιουργουν συνεχεις προλησεις και προσκλησεις για νεα πεδια και νεες ανακαλυψεις!

  9. Καλησπερα σε ολους.
    εγω θα προτινα πριν βγαλεται τελεσιδηκι γνωμη να πατε και λιγο πιο βαθεια στην παχη…..
    ειμαι χρονια θαμωνας και πελατης τησ παχης
    δοκιμαζωντας λοιπον τα περισσοτερα μαγαζια,
    καταλιγω παντα στο ( ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ )
    εκει δυο πολυ καλα παιδια, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
    κανουν το παν να σε ευχαριστησουν με σπιτικα και μονο φαγητα,και παντα φρεσκο ψαρι.
    αν πατε και δοκιμασεται τοτε θα εχεται πιο ολοκληρωμενη γνωμη για την παχη…….

    1. Καλησπερα φιλε επισκεπτη. Η αποψη σου ειναι καλοδεχτη στο σπιτι αυτο εδω περα, οπου δεν υπαρχουν τελεσιδικες γνωμες, αλλα απλα γνωμες και αποψεις ανοιχτες στη συζητηση. Παντα η ανακαλυψη του καινουργιου ειναι μια περιπετεια. Και σιγουρα μια περιπετεια και ατομικη αλλα και συλλογικη. Με την πρωτη ευκαιρια θα τιμησω το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ και θα ενημερωσω την ομηγυρη.

  10. Ello, ti Kanete? I wonder if I may use your photograph of the katsoules? If you see my most recent blog u will see why. I will give you credit in the blog and direct people to your blog.
    Please let me know.
    Kindest
    Julie

    1. Hi Julie,
      It is nice to hear from a “katsoules” enthusiast!
      Of course you may use the photograph.
      Next time you are in the neighborhood let me know so that we can have a “katsoules” lunch.
      Take care.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.