America is a place where everything is possible!?

Δεν ξερω πως θα αξιολογηθει ο νεος Προεδρος των ΗΠΑ μετα την διαδρομη του, ποιες θα ειναι οι επιτυχιες και οι αποτυχιες του. Σημερα αυτο για μενα σαν ερωτημα ειναι στο ημιφως, αν οχι στο σκοταδι.

Εκεινο που εχει σημασια ειναι οτι οι Αμερικανοι ψηφοφοροι με την ψηφο τους απερριψαν και κατερριψαν την πολιτικη Μπους και εδωσαν την ευκαιρια στον Μπαρακ Ομπαμα να κανει κατι καινουργιο.

Δεν ειναι ομως μονο αυτο. Ειναι ο πρωτος εγχρωμος Προεδρος των ΗΠΑ, μιας χωρας που μεχρι τα μισα του 20ου αιωνα οι μαυροι πολιτες ησαν δευτερης κατηγοριας.

Εβλεπα πριν απο λιγο την μεγαλη ποιητρια και αγωνιστρια Μαγια Αγγελου να δακρυζει σε μια συνεντευξη της, τον αιδεσιμωτατο Τζεσι Τζακσον να σκουπιζει τα ματια του στην ομιλια του Ομπαμα, και τον Κολιν Παουελ να σχολιαζει με εκδηλη συγκινηση την εκλογη. 

Προσθετω οτι ποσοστο πανω απο 70% των νεων ψηφοφορων τιμησαν με την ψηφο τους τον Ομπαμα!

Ολα αυτα φουντωνουν την ελπιδα οτι ο τιτλος του αρθρου δεν ειναι μονο ρητορικο ευρημα, αλλα κατι περισσοτερο.  

Ο πραγματικος νικητης των χθεσινων εκλογων ειναι ο Αμερικανικος Λαος που με την ψηφο του διεσωσε την καταρρακωμενη αξιοπρεπεια του και γυρισε σελιδα.

Τα υπολοιπα ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

4 comments

  1. Οταν ημουν μικρη αγαπητε Παναθηναιε θυμαμαι τον (καθολου συντηρητικο) πατερα μου να λεει. “Οταν οι αμερικανοι αποφασισουν να κανουν κατι, το κανουν καλυτερα απο ολους”. Δεν μπορουσα να καταλαβω τοτε το νοημα των λογων του. Αντε να δω τωρα ποτε εμεις οι “πολιτικοποιημενοι” θα σωσουμε την δικη μας αξιοπρεπεια. Καλημερα απο τις γειτονιες του λευκου οικου.

  2. @Δεσποινα: καλημερα στις γειτονιες της νεας εποχης! οπως ξερεις, εμεις οι ελληνες εχουμε αυτο το κατι με τους αμερικανους, αγαπη και μισος! μολις ξεπερασουμε την υπερενταση της αναμετρησης και επανελθουμε στην καθημερινοτητα, θα κληθουμε να κοιταξουμε με αλλο ματι τα του οικου μας! εχουμε ομως την αρετη και την τολμη για κατι τετοιο;

  3. Έχεις απόλυτο δίκιο! Η εκλογή από μόνη της είναι ιστορικής σημασίας. Μένει στον καινούργιο πρόεδρο να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που όλοι περιμένουμε από αυτόν. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε βάθος χρόνου. Ακόμα όμως και αν τελικά αποδειχθεί “μια απ’ τα ίδια”, που δεν το πιστεύω και το απεύχομαι, η ιστορικότητα της στιγμής δεν αλλάζει: είναι ο πρώτος Αφρο-αμερικανός (για να είμαστε και πολίτικαλυ κορέκτ – αυτό τους μάρανε στην Αμερική) πρόεδρος των ΗΠΑ. Ως άνθρωπος αισθάνομαι πολύ περήφανη που έζησα να το δω αυτό…

  4. @Δενδρογαλη: ο νεος Προεδρος καταφερε να εμπνευσει να συσπειρωσει, να συγκινησει… ο Αμερικανικος Λαος ανταποκριθηκε, ισως και οδηγησε…
    η στροφη στην ιστορικη πορεια ειναι τεραστια, το χρωμα δεν εχει πια σημασια… οπως λες τοσο ομορφα, ειμαστε περηφανοι που το ζησαμε!

Comments are closed.