Grilled shrimp wrapped in bacon – Μπουκετα γαριδες με μπεικον

Today’s dish is grilled shrimp wrapped in bacon. The shrimp comes from Euvoia (7 Euros per kilo) and the bacon originated in Serbia (10 Euros per kilo).

Τα υλικα μας: γαριδακι ευβοιας (7 ΕΥΡΩ το κιλο) και μπεικον σερβιας (10 ΕΥΡΩ το κιλο).

Γαριδακι Ευβοιας στο Λαυριο
Γαριδακι Ευβοιας στο Λαυριο

The shrimp I bought in the port town of Lavrio in Attica, and the bacon in the city of Novi Sad in Serbia.

Και το μεν γαριδακι εκ Λαυριου αγορασθεν εστι, το δε μπεικον εκ Νοβι Σαντ Σερβιας.

Μπεικον απο το Νοβι Σαντ
Μπεικον απο το Νοβι Σαντ

I bought the slab of bacon one morning in a shop in Novi Sad, where they sell all parts of a pig. Most of them you can find fresh or smoked.

Το βρηκα ενα πρωι σε ενα μαγαζακι που εχει ολα τα μερη ενος γουρουνακιου καπνιστα, και αναμεσα σε αυτα και το μπεικον!

Με το υπεροχο μαχαιρι του σεφ που διαθετουμε κοβουμε λεπτες φετες μπεικον.

Φετες μπεικον
Φετες μπεικον

Prepare the shrimp.

Καθαριζουμε το γαριδακι.

Καθαρισμενο γαριδακι
Καθαρισμενο γαριδακι

I wrap about 4 -5 shrimp in one slice of bacon and put them through a stick.

Τυλιγουμε σφιχτα 4-5 γαριδες σε μια φετα μπεικον  και περναμε το μπουκετο σε ξυλακι μικρο.

Ετοιμα για ψησιμο
Ετοιμα για ψησιμο

Last step is to grill on moderate heat, so that the shrimp remains juicy and moist and the bacon becomes warm enough to release its parfumes.

Το τελευταιο βημα ειναι ψησιμο στη σχαρα σε μετρια φωτια.

Σερβιρισμενα ετοιμα!
Σερβιρισμενα ετοιμα!

To make things easier for the healthy eating readers, I prepared also a stick with shrimp only.

Οπως βλεπετε, εφτιαξα και μια “υγιεινη” μεριδα, μονο με γαριδακια, αλλα τι τα θες τι τα γυρευεις!

The dish is divine in its simplicity. As long as the ingredients are fresh and of top quality, the only difficulty is the grilling.

I find this combination of flavors (the brutal power of the smoked bacon and the discrete sweetness of the shrimp) as uplifting.

Ειναι ενα πιατο που εχει απολα! Οι μυρωδιες σε ξεσηκωνουν απο το ψησιμο. Η υφη ειναι ποικιλια απο το λιπαρο του μπεικον μεχρι το σφιχτο της γαριδας. Η γευση ειναι ανεπαναληπτη, αφου ολα τα αρωματα απο το καπνιστο γουρουνακι αγκαλιαζονται με τη χαρη της θαλασσας! Εκεινες δε οι μοναχικες γαριδες στο ξυλακι, τρωγονται σαν κουφετακια.

Λετπομερεια
Λετπομερεια

Needless to say, it does not help that you can eat loads of the sticks before you realize what you have done! Bon appetit!

Ασε που ειναι πανευκολο και γινεται τοσο γρηγορα!

More recipes in the Panathinaeos recipes for pleasure!

17 σκέψεις σχετικά με το “Grilled shrimp wrapped in bacon – Μπουκετα γαριδες με μπεικον”

  1. Καλησπερα, (οπου γευμα και χαρα η βαζελα πρωτη) που ειναι αυτες οι δυο αναρχικες κοκκινες κορες; Προσωπικα με ενθουσιαζει η αγορα των πρωτων υλων! Παμε Λαυριο για μαριδα και πεταγομαστε μεχρι Σερβια για μπεϊκον. Δε μας δειχνετε το μαχαιρι του σεφ!!! Ακουγεται να ειναι πολυ κοφτερο, ισως απο εκεινα που χρησιμοποιουν οι γιαπωνεζοι για πρεσιζιον κατ!!!Τα μπουκετακια λαχταριστα! Εδω ανοιξατε το δευτερο μπουκαλι ουζο; Ευγε μον σεφ. Θα περιμενω να πλακωσουν τα ταραχοποια για να αρχισω να τρωω!! Μα δεν τις πηρε η μυρωδια;;;;;

  2. Με πήρε η μυρωδιά, λέει !!! Μα, τί ωραίο πιάτο είναι αυτό, ακριβώς της αρεσκείας μου. Δηλαδή να το πώ πιάτο παρηγοριάς για τους Βάζελους; Ετσι θα το αποκαλέσω για να κοιμηθώ με όνειρα απόψε. Οσο για την συντρόφισσα και ιδεολογική συνοδοιπόρο Δενδρογαλή (γιατί Θρύλος-Θρησκεία -Τρομοκρατία don;t forget!!!)αύριο μαζί πάλι στην υγειά σας Δεσποίνάριον και Παναθήναιε θα πίνουμε αφού θα μας δοξάσετε για μια ακόμη φορά!
    Λοιπόν ες αύριον η μοναμαχία στο Ελ Πάσο. Τα δίνω όλα στο βωμό της κοκκινόλευκης φανέλλας του ιδρωμένου ποδοσφαιριστή.

  3. Φαε τωρα να χορτασεις γαριδουλες με πασμινες γιατι αυριο θα φατε .. γκολ. (Καλα ετσι και βαλουν κανενα γκολ οι γαυροι αυριο ενας θεος ξερει τι αλλο θα προσκυνησει εκτος απο την ιδρωμενη φανελλα και τις καλτσες!!)
    Θα πατε μον σεφ στον αγωνα;

  4. @Δ+@Ι:
    “η ωρα της αναμετρησης πλησιαζει! ετοιμαζομαι να μεταβω στο γηπεδο για τα προεορτια, θα ακολουθησει η συντριβη του γαυρου, και μετα γλεντι μεχρι πρωιας! σε αυτη τη φαση της κοσμοιστορικης εξελιξης, τα λογια ειναι περιττα!”
    ανεφωνησε και ανεκραξε, ο Δ06…
    “θα φροντισω να μαζεψω καμμια ιδρωμενη φανελλα για να τη στειλω παρηγορια στην Καναδεζα, αντε και κανενα σορτσακι…”
    εσκεφτηκε…
    “Καναδεζα, κοιτα να βρεις τιποτις αλλο να προσκυνησεις, γιατι αυτο που θελεις μαλλον θα ειναι αδιαθετο λογω συντριβης! με δυο λογια, θα γινετε γαλαξιακη σκονη, ουτε τα σωβρακα δεν θα σωθουν! (ενω οι γαυροπουλες κατσαριδες θα διασωθουν οπως παντα! επειδη λοιπον δεν θελω να σου στειλω πισω στο μοντρεαλ μια γαυροπουλα κουκαρατσα να προσκυνας, ζητα κατι αλλο!”
    (ειναι ενδεικτικο της υποχωτησης τνων γαυρων οτι η γαυρο_δενδρο-γαλη εξηφανισθη του στερεωματος!)
    θα ακολουθησει εκτενες ρεπορταζ απο τον αγωνα!

  5. Αγαπημένε Παναθήναιε,
    Λυπήθηκα στ΄αλήθεια που τα Γαβριά είχαν εντολή να μη βάλουν γκολάκια στους Βάζελους. Φαίνεται πως ο τραπεζίτης έχει υψηλά κονέξια στην παράγκα.
    Δεν πειράζει θα κλάψετε άλλη φορά. Ελπίζω τα δάκρυα νάναι χλιαρά μην κάψουν το μαντήλι!
    Περιμένω ανάρτηση αυτοπαρηγοριάς, γιατί εμείς ξέρουμε πώς ήρθε η ισοπαλία (κατόπιν μυστικών διεργασιών).
    Ολυμπιακός = Θρύλος, θρησκεία, Κορυφή!

  6. Αμάν καταστράφηκα… Ξεροκαταπίνω, διαβάζοντας! Ντροπή, δεν έχω κανένα όριο, ούτε εγώ, ούτε οι σιελογόνοι αδένες μου…

    Εν τω μεταξύ, παίζαμε ε; Και φέραμε ισοπαλία; Αυτό κατάλαβα από τα σχόλια!!!!

    Κρατάω αποστάσεις από την επικαιρότητα σε όλα τα επίπεδα… αλλά δεν μπορώ παρά να μην αναφωνήσω ΘΡΥΛΕ, ΘΕΕ ΜΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ!!!!!

    Ιουστίνη, κράτα τη σημαία ψηλά, μέχρι να γυρίσω!!!!

  7. @Ι: εκ της φιλοσοφικης μου θεσεως, δεν δυναμαι να αισθανθω εχθροτητα προς υμας! τουναντιον! με καθε επιθετικο σας μηνυμα σας εκτιμω περισσοτερο! μακαρι να ειχαν την ιδια αντιληψη και νοοτροπια οι ποδοσφαιρισται του ΠΑΟ προκειμενου να συντριψουν εις το γηπεδον τον ΟΣΦΠ! καθοσον, ως γνωστον, μονον η απολυτος εκτιμησις προς τον αντιπαλον δημιουργει τις προυποθεσεις για την επι αυτου νικη!

  8. @τρελλοτουριστρια: καλως ηλθατε τρελλη περιηγητρια εις το φτωχικο τραπεζι…εντος της ημερας θα αναρτησω το ρεπορταζ απο το παιχνιδι και το καταληκτικο πιατο του δειπνου! χαιρομαι ιδιαιτερα που σας καλωσοριζω, φωναξτε και τον τρελλον περιηγητην και κοπιαστε! εχθες μπηα δι ολιγον εις το μπλογκ σας, αλλα εφυγα παραυτα διοτι δεν μπορουσα να αντεξω την συγκινηση της Κινας! θα επιχειρησω ξανα και πιο ηρεμα αυριον!

  9. @Δενδρογαλη: η απουσια σας εξεληφθη ως ιδεολογικη και πολιτικη ομολογια αδυναμιας να ανταπεξελθετε εις τας πιεσεις του ντερμπυ, παρολοην την προσφοραν του δευτερου πιατου! ειναι προφανες οτι δια μιαν εισετι φοραν διεπραξα σφαλαμα το οποιον και ομολογω, αφου απο τα αρχεια προκυπτει πλεον οτι καπου μακρυα ησασταν, εκουσιως και απεχουσα του ντερμπυ! ενω αυτη η Καναδεζα μας ζαλισε με τα συνομωσιακα της! για τον λογο αυτο και θα αναρτησω ρεπορταζ αποκαλυπτικο δια να απυσουν αι εικασιαι και ακολουθως να ολοκληρωθει το γευμα με το τριτο και καταληκτικο πιατο!

  10. @Δεσποιναριον: δεν ξεχασα την ερωτηση σας περι της μαχαιρας του σεφ! με οδηγειτε εις το διαβημα να ετοιμασω ειδικην αναρτησιν με το θεμα της μαχαιρας, οπου και θα εκτεθουν διαφορα ειδη προς συζητησιν! παρακαλω ολιγην υπομονη εως τοτε και σας ευχαριστω δια την ιδεαν (και προτασιν) σας!

  11. Καλησπέρα!

    Επειδή έχει πολλή πίκρα η σημερινή ημέρα, αποφεύγω τον σκόπελο του τοπιού και πάω κατευθείαν στο ψητό, ή, προς χάριν της ακρίβειας, στο σουβλιστό!

    Εμένα θα μου επιτρέψετε να τιμήσω τα κουφετάκια. Έχω γενικώς ζόρι με τους συνδυασμούς ψάρι κρέας και αντιστρόφως.

    Ενώ το γαριδάκι μόνο του…γλύκισμα!

  12. @Πανας: αγαπητε καλως ηλθες! εδω ξεκινησαμε να τρωμε πριν το ματς και θα τελειωσουμε μετα! δια του τροπου αυτου δημιουργειται μια αμφικυκλιος κινησις δια της οποιας περικυκλωνεται το οιονδηποτε αποτελεσμα και δεν το αφηνεις να σου χαλασει τη διαθεση! κανεις ενα διαλειμματακι να δεις το ματς, και μετα συνεχιζεις! μην δισταζεις λοιπον να αναφερθεις στα της Θεας Σφαιρας …
    οσον αφορα την επιλογη σου, τα κουφετακια ειναι εξωκοσμικα!

  13. @ΔεσποιναΚ: καλως ηλθατε και υμεις εις το γευμα! (ετσι δε που πηγαινει θα τραβηξει μεχρι την ερχομενη κυριακη, οταν οι γιγαντες του Βορρα θα αντιμετωπισουν την ομαδα του δαφνοστεφους νεου μεσα στο τηγανι που ονομαζουν “καραισκακη”…)
    αγαπητη μου επισκεπτρια δεν προκειται περι βασανιστηριου, αλλα περι ασκησεων εγκρατειας! καλην εβδομαδα και εις υμας!

  14. Αγαπητωτατε σεφ με πολυ χαρα βλεπω οτι η παρεα των συνδαιτημονων μεγαλωνει και συντομα θα χρειαστει να φερουμε σερβιτσιο για δωδεκα. Ειναι υπεροχο! Τι αλλο να πω, περιμενουμε εναγωνιως το τριτο πιατο για να ολοκληρωθει το γευμα, οπως και την διατριβη περι μαχαιρας. Σας ασπαζομαι μεχρι νεωτερας!

  15. @Δεσποιναριον: πολυαγαπημενη και καταπρασινη Πρωτευουσιανα, ειναι μεγαλο το παθος και το μαθος της συγκυριας, και ως εκ τουτου δημιουργουνται οι προυποθεσεις για συνεστιαση και ουχι απλα γευμα! το τριτο πιατο εχει αναρτηθει και αναμενω τα σχολια σας! η διατριβη περι μαχαιρας ειναι λεπτωτατη επιχειρησις, καθοσον θα πρεπει να μεταβω εις την ιαπωνιαν δια την ολοκληρωσιν της!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.