Cuttlefish with spinach – Σουπιες με σπανακι

Τρυφερες και μικρες οι σουπιες

Τρυφερες και μικρες.

Που θελουνε καθαρισμα, δηλαδη να ανοιξουνε, να βγει το “κοκκαλακι” και μετα να βγαλουμε την πετσα.

Καθαρισμενες ετοιμες
Καθαρισμενες ετοιμες

Οσο για το σπανακι, μιλαμε για μεταξι!

Σπανακι μεταξι
Σπανακι μεταξι

Πρασινο μεταξι – οπως εκεινο που εκπορθησε το Σαν Σιρο (Τζιουζεπε Μεατσα).

Ζωμος
Ζωμος

Στο μεταξυ, ετοιμαζουμε ενα ωραιοτατο ζωμο απο ψαροκεφαλο για να τον χρησιμοποιησουμε στο μαγειρεμα.

Κρεμμυδακι ξερο
Κρεμμυδακι ξερο

Στο ζωμο του ψαριου μαραινουμε ψιλοκομμενο ξερο κρεμμυδακι και μετα τουμπα μεσα ολα, σπανακια, σουπιτσες και …

Εν βρασμω
Εν βρασμω

Τα αφηνουμε να παρουνε μια βραση και να ηρεμησουνε μετα.

Καλη ορεξη
Καλη ορεξη

Αυτο το πιατο ειναι η αποθεωση της υφης! Οπου το μεταξενιο σπανακι δενει με το μελωμενο τρυφερο σαρκιο της σουπιας. Αλλα και τα αρωματα δεν πανε πισω!

Απολαυστε με ενα ποτηρακι κρασακι Μοσχοφιλερο!

18 σκέψεις σχετικά με το “Cuttlefish with spinach – Σουπιες με σπανακι”

  1. Οτι πρεπει για αποτοξινωση μετα το χτεσινο πτηνο. Φανταζομαι θα εχερε καποιον καλο ψαρα να σας τα προμηθευει αυτα, δε φανταζομαι παλι να τρεχατε στο.. Λαυριο. Καλο Σαββατοκυριακο στο.. λεκανοπεδιο με τα σαρκοβορα. Σας ασπαζομαι.

  2. @Δεσποιναριο: που ειστε καλη μου φιλη και σας εχασα; με την κομπαραν και τον κομπαρον; εισθε οικογενειακως με Δαφνη και Κωνσταντινο και Ερρικο και ; ακουγεται υπεροχο και ζεστο πολυ!
    ελατε να τσιμπησετε σουπιτσες και εκανα και μια μακαροναδα με το μελανι που χαλασε ο κοσμος!

  3. .. και με Θοδωρη .. ειναι το βρεφος μας! Ωραιοι οι κομπαροι χτες, την καναμε ταρατσαν αγαπητωτατε! Ακομα σουρνομαι. Και που ειμαστε ακομα.. μολις αρχιζουν τα πανηγυρια. Βοηθεια μας τα φαγοποτια! Την μακαροναδα σας την ορεγομαι αλλα ας οψονται οι αποστασεις. Μπλακ Φραϊντεη εδω μπλακ σπαγκετι εκει. Ολα μπλακ εκτος του χιουμορ!

  4. @Δενδρογαλη: και που εισθε ακομα! απο παρομοιωσεις διαθετομε πολλες…
    το καλο στο συγκεκριμενο σπανακι ειναι οχι μονο αυτη η ανεπαναληπτη υφη, αλλα και η γευση του, που παταει γερα στη γη

  5. @Δεσποιναριον: tutta la famiglia insieme!
    με τα πρωιμα αυτα φαγοποτια αρχιζει η περιοδος των Χριστουγεννων!
    οσο για τα καταμαυτα σπαγγετι, ηταν απεριγραπτα! οι σουπιες ηταν τοσο φρεσκες, που το μελανι ηταν ευωδιαστο, σκετο γλυκισμα!
    καλα ψωνια εκει στας Αμερικας, και καλη ξεκουραση

  6. βάλτε εσείς το κυρίως να βάλω εγώ το επιδόρπιο, συναντιόμαστε όπου θέλετε!
    Η ώρα είναι δύο και πέντε εδώ στην κεντρική Ευρώπη και το λέω καθαρά, αν είχα σουπιές θα έβαζα το τσουκάλι στη φωτιά τώρα!
    Φωτιές που μου ανάβετε να ξέρατε.. στο Μανόρ ολοταχώς πρωί πρωί αύριο να προλάβω τα καλά ψάρια και μαλάκια.
    Και μαύρα σπαγγέτι μα τι λέτε!!

  7. @μελισσουλα: ευχαριστω για τα καλα σας λογια, και ευχομαι καθε επιτυχια στην εξορμηση σας για καλα θαλασσινα και ψαρακια… εχω ηδη εκφρασθει για τα σοκολατοπλαστικα θαυματα σας, και ευχαριστως εισερχομαι εις πορειαν οργανωσεως και εκτελεσεως σχεδιου οπου εν τω μεσω της νυκτος καταφθανουν εις Λω σκοτεινες φιγουρες με μπλογκο-μπερτες, αλλη εξ Αθηνων, αλλη εξ Αμερικης, αλλος εκ Βαλκανιων, και σιωπηρα αναβουν κερια και ….
    η συνεχεια λαιβ τον Ιανουαριο(;)…
    η γεωγραφικη σας θεση αγαπητη αποτελει ιδεωδη βαση για πλειστες οσες δραστηριοτητες, εντος και εκτος των οικιακων τειχων, οποτε σας διαβεβαιω οτι διατρεχετε τον κινδυνο να βομβαρδιζεσθε απο τας επισκεψεις των γοητευμενων προσκεκλημενων σας!

  8. Χριστος και Παναγια, με μπλογκομπερτες; Λιτανεια θα κανουμε η θα φαμε; Εχω πλασει την καινουργια λεξη “Μποζολιαζομαι” εμπνευσμενη απο την μελισσουλα. Σημεινει πινω Μποζολε για να μου φυγει ο καημος. Προς το παρον αυτο θα κανω φετος τις γιορτες ενω εσεις θα συγκιλινετε στο κλεινον αστυ τρωγοντες συγκλινο προκαλωντας “επεισοδεια” (Ελα στα συγκαλα σου δεσποιναριον! ) Με Σαββατιατικους χαιρετισμους!

  9. Σπανάκι!Υπάρχει καλύτερο για χειμώνα;Άσε που με θαλασσινό φαντάζει μμμμούρλια.Τα συγχαρητήρια στο σεφ.Έχω όμως να σου βάλω ένα homework.Θέλω μια παραγγελιά,πώς το λένε βρε παιδάκι μου;Θέλω μπισκότα με corn Flakes ή Flakes τέλος πάντων.Εύκολο;

  10. @Δεσποιναριον: η μπερτα ειναι συμβολο χειμωνος και σκοτους, οτι πρεπει δηλαδη για ενα βραδυ κοντα στην παγωμενη λιμνη, με μισο φεγγαρι…
    η μπερτα ως εννοια δεν ειναι ασυμβατη με την μποζολιαση που επιθυμειτε…
    ειτε συνεχισετε να την φορατε ειτε την αποθεσετε εις το παγκακι παραλιμνιως, μπορειτε να απολαυσετε το Μποζολε σας οπως το επιθυμειτε!
    οι καημοι βεβαιως ειναι απαιτητικα οντα, οποτε θα χρειασθει ισως να επιστρατευθουν και βαρυτερα οπλα, οπως ενα υπεροχο μπαρολο!
    οι επικλισεις σας για συγκλιση των γαστρονομικων κλισεων επι του συγκλινου Μανης ειναι βεβαια πρωτοτυπος, θα προτεινα ομως να σεβαστουμε το παραλιμνιο τερουαρ και να προχωρησουμε με οτι καλο εχει να μας προσφερει, αφηνοντας τη Μανη για αλλη φορα…
    η “επεισοδεια” δεν γνωριζει συνορα!

  11. @Βαλιζια: καλως ηλθατε αγαπητη! ολα τα σπανακια και οι σουπιτσες στη διαθεση σας!
    οσον αφορα την εργασια που μου αναθεσατε, ομολογω οτι δεν εχω φτιαξει ποτε μπισκοτα με κορν φλεικς…
    εχετε λοιπον δυο επιλογες: η να περιμενετε να σκαρωσω κατι, η να καλυψετε μια επειγουσα αναγκη με μια απο τις διαθεσιμες συνταγες, εως οτου σας στειλω τη δικη μου επινοηση…
    καλο σ/κ!

  12. …σκοτεινές φιγούρες με μπλογκομπέρτες -αλλά με φωτεινότατες ψυχές- από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα καταφθάνουν εις Λω σιωπηρά ανάβουν κεριά και η παρεπιδημούσα σκοτεινή φιγούρα ανοίγει το μπουκάλι που κρύβει το μικρό θυσαυρό, το γλυκό υκέμ για τα καλωσορίσματα και το συνοδεύει με εκλεκτό φουά και κονφί σύκου. αυτό το λέω δεύτερη φορά απόψε και είναι επίσημη δήλωση! Κανονίστε τις πορείες σας αγαπητοί μου!

    υγ.: πάντως έχετε μια ικανότητα αγαπητέ στα μυστικιστικά σενάρια ανεπανάληπτη.. θυμάμαι τώρα και το σενάριο απαγωγής της Ιουστίνης μας και παρασύρετε κι εμάς τις αθώες μπλογκερ στις περιπέτειες που σκαρώνετε! μεγάλο ταλέντο.

  13. Καλα οταν δε παιζει η Παναθα, οταν ο ψαρας στο Λαυριο δεν εχει φρεσκο πραμμα, οταν δεν σεργιαναει στα Βαλκανια, και οταν δεν ζωγραφιζει.. ο αγαπητωτατος γραφει ΤΑ σεναρια.
    Ωραια, στη λιμνη λοιπον και οτι προκυψει (μπορει και να προκυψει και πεστροφα) Φρουυυυυυυυυυυυυπ! (κυκλικη κινηση με μπερτα αλα ζορο)

  14. @Τρελλοτουριστες: ελατε βρε παιδια κοπιαστε, γιατι θα μεινετε με τη λαχταρα! ως γνωστον τα ανεκπληρωτα παθη και επιθυμιες συμβαλουν στη διαμορφωση του χαρακτηρος, αν ομως ολα παραμενουν ανεκπληρωτα, ισως εχουμε καποιο μικρο προβλημα! ελατε λοιπον να τις τσακισουμε τις σουπιες!

  15. @μελισσουλα: αγαπητη κυρια, με εχετε σκλαβωσει! υκεμ, φουα, κονφι συκου, ερχομαι!!!!!
    τωρα θα αναγκασθειτε να ανεχθειτε την παρουσια μου!!!! σας εχω στειλει σχετικο μπιλιετακι δια της ηλεκτρονικης ταχυδρομικης οδου
    οσο για τα σεναρια, σας ευχαριστω πολυ, ειναι εικονες ολα, μετα μουσικη, μετα φωνες, μετα κειμενα, ολα μπερδεμενα και ακανονιστα για να παιδευουν τις καλες μου μπλογκοφιλες!

  16. @Δεσποιναριον: αγαπητωτατο φιλαρακι ασε γιατι εχθες ηρθαμε 1-1 με τον Αστερα Τριπολεως! απο τα σαλονια πεσαμε στα αλωνια! σκεφτομαι να χαρισω στην ομαδα ενα σετακι απο μπερτες μπας και πηγαινουνε πιο γρηγορα οι επιθετικοι και βαλουν κανα γκολακι με τα φρουυυυυυπ που λες κι εσυ!
    ελατε λοιπον κι εσεις στη λλιμνη, αν δειτε πολλους θα εχει ερθει και η ομαδα για προπονηση, αλλα εμεις σταθεροι! μετα τη λιμνη θα παμε στο βουνο οπου και θα ανακαλυφθει κρυμμενος θησαυρος!
    τι να πω για τα οσα καλα λογια μου απευθυνετε, τι να πω εγω ο μηδαμινος για τα δικα σας απειρα ατελειωτα αφατα ταλεντα, μα πανω απολα το χαλκεντερο του χαρακτηρος, το χιουμορ, τη ζεστασια της ψυχης και την λεπτοτητα που σας χαρακτηριζει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.