Incurable Love – Ερωτα μου αγιατρευτε…

Love is hopeless.

Love is incurable.

True love that is.

Love is selfless.

Αφιερωνεται στον μοναδικο, αγιατρευτο και αξεπεραστο ερωτα, που ηρθε, εφυγε και δεν θα γυρισει ποτε ξανα.

The post is dedicated to icurable, unbearable love, which is true love.

It contains Greek songs for men and women who have burned souls, hearts, steaming lips, tearful eyes, but most of all with the ability to experience and survive the torments of love that is true and short lived and leaves scars for the remainder of life.

Η αναρτηση ως εκ τουτου ειναι γεματη με τραγουδια απο αντρες και γυναικες με καψαλισμενα τα σωθικα, με χειλη που καινε, με μαγουλα δακρυσμενα, μα πανω απολα με την ικανοτητα να ζησουν και να δεχθουν τις συνεπειες του αβασταχτου, μεγαλου, ατελειωτου, και ως εκ τουτου βραχυβιου ερωτα.

Ξεκινω με το μεγαλο ασμα του Τακη Σουκα σε στιχους Ηρακλη Παπασιδερη “Ερωτα μου αγιατρευτε”, που τραγουδησε το 1980 ο αδικοχαμενος Κωστας Κολλιας.

ερωτα μου αγιατρευτε

Συνεχιζω με τον μεγαλο λαικο βαρδο Γιωργο Μαργαριτη, που με μοναδικη μαεστρια και φυσικοτητα αποδιδει το ασμα “Μα τι λεω” σε μουσικη Αντωνη Ρεπανη και στιχους Χ. Πετρακη.

Μα τι λεω

Η μοναδικη φωνη του Μαργαριτη αποδιδει και το επομενο μεγαλο τραγουδι σε στιχους και μουσικη του Τακη Σουκα “Εσυ μου μιλας στην καρδια μου”.

Εσυ μου μιλας στην καρδια μου

Ωρα για αμαρτιες με το μεγαλο τραγουδι “Ιστορια μου Αμαρτια μου” σε μουσικη Γ. Μανισαλη και στιχους Κ. Ψυχογιου, που το αποδιδει η Κατερινα Στανιση, απο ενα αλμπουμ που αφιερωσε στη Ριτα Σακελλαριου.

Ιστορια μου αμαρτια μου

Ο “Διαβολακος” ειναι απο τα αξεχαστα και ωραιοτερα τραγουδια ερμηνευμενο απο τον Παναγιωτη Μιχαλοπουλο, που εγραψε και τους στιχους, ενω η μουσικη ειναι του Κ. Σκαρπελη.

ο διαβολακος

Αφιερωμα στο λαικο καψουριαρικο χωρις το Μητροπανο δεν γινεται. “Τι το θες το κουταλακι” μας τραγουδα ο μεγαλος ερμηνευτης, σε μουσικη και στιχους Τακη Μουσαφιρη.

Τι το θες το κουταλακι

Ο γιγαντας Στελιος Καζαντζιδης συνεχιζει στο γαιτανακι που ξεκινησα με το σχετικα αγνωστο ασμα “Ελα Κοριτσι μου” (1957) με τη συνοδεια της Π. Νεγκρη σε μουσικη Β. Καραπατακη και στιχους Χρ. Κολοκοτρωνη.

Ελα κοριτσι μου

Η ανεπαναληπτη Ριτα Σακελλαριου ερχεται να μας πει το “Ειδα κι επαθα κυρα μου”, σε μουσικη Χρηστου Κολοκοτρωνη και στιχους των Στελιου Χρυσινη και Στ. Παντελιδη.

Ειδα κι επαθα κυρα μου

Κλεινω το μικρο αυτο αφιερωμα με το “Οσο αξιζεις εσυ”, σε μουσικη και στιχους του Αποστολου Καλδαρα, οπως το ερμηνευει ο μεγιστος Μανολης Αγγελοπουλος.

Οσο αξιζεις εσυ 

ΥΓ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

“Όσο αξίζεις εσύ Κώστα Καραμανλή

δεν αξίζουν μαζί Παπανδρέου και λοιποί”

10 σκέψεις σχετικά με το “Incurable Love – Ερωτα μου αγιατρευτε…”

  1. Το Δεσποινάριον σκίζει ως πρωταγωνίστρια της Γιορτής του Ερωτα. Αλλα κι εσείς γιατί τόσο κλάμμα αδελφέ; Χάθηκαν οι επόμενες μετα τη μία;
    Τί να πώ, τόση πλέον απελπισία για ένα χαμένο έρωτα;
    Θα την κοιτάξω την περίπτωση και θα επανέλθω!!!

    1. @ιουστινακι: ειμαι αμετανοητος και αθεραπευτος, εκων και απελπις!
      μου το’ πανε οι μαγισσες και ολες οι καφετζουδες,
      μου το’ πε μια απ’το Μοντρεαλ
      με τις φαρδειες πλεξουδες

  2. Αγαπημενε μου Παναθηναιε, ειδες δε σε λεω αγαπητωτατο γιατι εισαι πραγματικα ο αγαπημενος μου φιλος και χαιρομαι που ετυχε καποια στιγμη περσυ το φθινοπωρο να μπεις στο μπλογκ μου και να σε γνωρισω. Ω καψουρα της καψουρας τα ασματα με κορωνιδα το τελευταιο. Ενας ανθρωπος σαν κι εσας που δεν σνομπαρει κανενα ειδος μουσικης ειναι μαϊ καϊντ οφ γκαϊ που λενε εδω. Διαλεχτα ολα (να σας πω, πισω απο το κουταλακι σας ξεφυγε παλι η Ριτα και το χασαμε)
    Λενε πολλοι οτι ο μεγαλος ερωτας μια φορα ερχεται. Κι εσεις μας λετε οτι περασε. Ηρθε ομως κι αυτο ειναι σπουδαιο γιατι σε αλλους δεν ερχεται ποτε. Και θελω να σας παρακαλεσω ποτε να μη λετε ποτε και να εχετε ανοιχτη μια χαραμαδα στην καρδια σας γιατι η ζωη εχει πολλα τερτιπια αλλα επιφυλασσει και πολλες εκπληξεις. Κι εγω σας ευχομαι με ολη μου την ψυχη να σας την σκασει η παλιοζωη και να σας τα φερει τουμπα και ομορφα και να τραγουδαμε ολοι οι φιλοι σας, κι εμεις ερωτευτηκαμε αλλα δε τρελλαθηκαμε!!
    Ακουστε και την Ιουστινη, λα βιτα ε μπελλα!
    Επιτρεψτε μου ενα φιλακι στο μαγουλακι σας!

    1. @δεσποιναριον: μα δεν αξιζω τοσο καλα λογια! ενα και πολυ ειναι! ολα αυτα τα καλα που λετε αντανακλουν την καλοτητα της καρδιας σας, και σας ευχαριστω που υπαρχετε! ευχαριστω και για τη Ριτα που μας ξεφυγε, αλλα τη διορθωσα τωρα…
      δεχομαι με ιδιαιτερη χαρα τον ασπασμο και ανταποδιδω, οπως και τα μελιρρητα που προειπατε! με ανθρωπους σαν εσας οντως λα βιτα ε μπελλα!
      ΥΓ. οταν ημουν παιδακι, εν μεσω των παθων ΕΡΕ και ΕΚ, υπηρχε και παραφθορα του ασματος:
      “οσο αξιζεις εσω Κωστα Καραμανλη, δεν αξιζουν μαζι Παπανδρεου και λοιποι”

  3. ακόμα κι αν έφυγε ο έρωτάς σας σημασία έχει ότι ήρθε κάπως κάποτε. το κακό είναι να μένει ανεκπλήρωτος!
    Καλή σας μέρα και καλό ΣΚ 🙂

  4. Ο ερωτας καθε φορα που ερχεται ειναι μοναδικος…. αυτο ξερω εγω..αρκει να ειμαστε εκει και ετοιμοι να τον ξανα..υποδεχτουμε….!!!! Εξαλλου η προσμονη και η ελπιδα… ειναι αυτες…που θα τον ξανακανουν μοναδικο..Ναστε καλα Καλημερα!!

  5. @μελισσουλα: ευχαριστω για τα καλα σας λογια, θελω να ασπασθω την λογικη, αλλα ο ερως ειναι παραλογος! και σατραπης! ηγουν οτι με τον ενα η τον αλλο τροπο, υποφερω! η μονη ελπις ειναι ο πανδαματωρ χρονος, ο ιατρος των παντων! βεβαια εαν ο ιατρος κανει τη δουλεια οταν ειμαι ραμολιμεντο, ετσι κι αλλιως δεν θα καταλαβαινω τιποτε!
    σας ευχομαι και εγω με τη σειρα μου καλο ΣΚ και οτι ποθειτε να το βρειτε και να το ζησετε!

  6. @ορφια: σας παρακαλω να εξηγησετε το εξωτικον του ονοματος σας! οσον αφορα αυτα που γραψατε στο μεστο σχολιο σας, ειναι ενα παραθυρο η ελπιδα, κρατα τα ματια ανοιχτα να βλεπουν και την ψυχη ορθη για να αισθανεται!
    σας ευχομαι το καλυτερο και καλο ΣΚ

  7. Καλησπερα σας και παλι.! Ευχομενη να ειχατε ενα καλο Σ/κο εξηγω την προελευση του “ονοματος” μου το οποιον τιποτε το εξωτικον δεν περιεχει..!!
    Απλα …επινοηση της στιγμης…κατασκευασα το θηλυκον του ονοματος Ορφεα..εχοντας την εικονα του σκυλου μου του Ορφεα ξαπλωμενου στο χαλι να τεμπελιαζει…!!!Καλο σας βραδυ.

    1. @ορφια: μα εσεις ειστε οριτζιναλ! θηλυκος Ορφεας για τη χαρη ενος αγαπημενου σκυλου! ευχαριστω για τη διευκρινηση και ευχομαι καλο βραδυ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.