Οταν το δελτιο καιρου και το ποδοσφαιρο συγκλινουν

Μια εικονα θελω να δειξω μονο, που αποκρυσταλλωνει πολιτιστικα και κοινωνικα ψηγματα της νεοελληνικης καθημερινοτητας με τροπο χαρακτηριστικο. Η αφορμη ειναι η ηττα του Ολυμπιακου απο την Σαιντ Ετιεν, η οποια ενεπνευσε την παρουσιαστρια του δελτιου καιρου σε γνωστο τηλεοπτικο καναλι.

thrynoula

ΥΓ. Σημειωνω οτι η δημοσιευση αυτου του πολιτιστικου ντοκουμεντου δεν αποτελει ενδειξη συμφωνιας μου με τα οσα αυτο παρουσιαζει, και πολυ περισσοτερο αν λαβετε υποψη τα φιλικα αισθηματα που τρεφω για την συμπαθη ομαδα του δαφνοστεφους νεου. 

ΥΓ2. Οσοι δυσκολευεστε να καταλαβετε, θα πρεπει να διαβασετε και την αναρτηση για την Πετρουλα Κωστιδου που λεει τον καιρο στο Σταρ.

ΥΓ3. Ευχαριστω τον Χ.Μ. – φανατικο Ολυμπιακο – που μου εστειλε το πολιτιστικο ντοκουμεντο!

8 σκέψεις σχετικά με το “Οταν το δελτιο καιρου και το ποδοσφαιρο συγκλινουν”

  1. Χα, αστα αυτα σε μενα χρυσο μου! Απο μεσα σου λες γιες γιες γιες, το πιανουν εμενα οι κεραιες μου, χοροπηδας σα μικρο μπαμπινο, και ετοιμαζεσαι να τηγανισεις γαυρο! Και να καλεσεις και ολο το καναλι.

  2. @δεσποιναριον: πως θα μπορουσα ποτε να κρυφτω απο αυτες τις κεραιες που καλυπτουν τα δαση, τους ωκεανους και τις πεδιαδες; πως θα γινοτανε να υποταξω τον πικολο μπαμπινο που οντως εχει στησει τρελο χορο και πανηγυριζει για τον θριαμβο της ετιεν που – σημειωτεον – φοραει και πρασινα; πρεπει ομως να ομολογησω οτι αντε το πολυ πολυ να γινει κανενα γλεντι σε ταβερνα, τα καναλια δεν μου πανε πολιτιστικα!

  3. Καλησπέρα.

    Κάτσε γιατί μπλέχτηκα τώρα:

    Από πότε τρέφεις φιλικά αισθήματα έναντι του δαφνοστεφούς θρήνου;

    Νόμιζα ότι τα γαυράκια για το τηγάνι τα έχουμε.

    Άντε και φιλέτα μαριναρισμένα.

  4. @πανας: αγαπητωτατε, μα δεν θα εχουμε τιποτε ποδοσφαιρικον ανευ του θρυλου! με ποιον θα σκυλοδερνεται η παναθα; με τον πανθρακικο; καθε δυναμη και οντοτης αξια του ονοματος της χρειαζεται το αντιπαλον δεος! δεν ειδες σε τι χαλια περιεπεσε ο πλανητης μετα την διαλυση της παλαι ποτε σοβιετικης ενωσης; και μεχρι την ανατολη της κινας ως υπερδυναμης;
    αρα επιβαλλεται να ειμαι φιλικος προς τον θρυλο, ειναι το ετερον ημισυ χωρις το οποιον δεν υπαρχει παιχνιδι, αλλα ναρκισσιστικη αυτοικανοποιηση!

  5. Απογοητεύομαι με τα καννιβαλικά αισθήματα υμών και Πωρτευουσιάνας εναντίον της Ολυμπιακάρας. Είπαμε να αλληλοσπαρασσόμεθα στο εσωτερικό αλλά όχι στη διεθνή σκηνή.
    Οσο για τη Θρηνούλα, ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή στις ειδήσεις και το διασκεδάζουμε, αλλοιώς θα θρηνούσαμε!!!

    1. @ιουστινακι: αγαπητη μου στην δημοκρατια οι διαφωνιες ειναι αποδεκτες… αυτα που αναφερεις περι εσωτερικου και εξωτερικου δεν εχουν σχεση με τα αγνα φιλαθλα συναισθηματα μου! για μενα η καταβαραθρωση του θρυλου στο εξωτερικο αποτελει αφορμη εορτασμου και πανηγυρεως! εξ αλλου αυτο που ονομαζεται ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι πλεον πολυεθνικο ποδοσφαιρο, ακομα και στην Γ Εθνικη παιζουν βραζιλιανοι!
      Συμπερασματικα: δεν υπαρχουν συνορα στο ποδοσφαιρο, οπως δεν υπαρχουν και αλλου…η δε προσεγγισις μας εις τα θεματα του ποδοσφαιρου ειναι απλη “καθε αποτυχια του αντιπαλου ειναι επιτυχια δικη μας!” καθαρα και ξαστερα γουιν – λουζ!

    1. @δεσποιναριον: η ακραια συναισθηματικη καταστασις εις την οποιαν εχουν περιπεσει οι υποστηριζοντες τον δαφνοσκεπη νεο τους οδηγει εις υπερβολας! αυτο ειναι ενα απο τα βασικα τρεηντ μαρκς των γαυρων, οτι δηλαδη οταν συμπεριφερονται ως γαυροι ειναι αστα να παει! δεν παει να εισαι επιστημων, δημοσιογραφος, εγκριτον μελος της κοινωνιας, ολα πανε στο βροντο οταν βγαινει απο μεσα τους ο γαυρανθρωπος!
      η υγιης οικογενεια του παναθα αγνοει αυτην την συμπεριφορα και δεν συνεριζεται με αυτας τας ορδας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.