Fish and Seafood in the Boqueria Market, Barcelona

Today I peesent some pictures of fishes and seafood from the Boqueria Market in Barcelona.  

Bacalao (Cod) 

Bacalao
Bacalao

Dorada (Dory)

Dorada
Dorada

Escorpornas (Scorpion)

Escorpona
Escorpona

St Pierre

San Pietro
San Pietro

 Unknown

fish

Rodaballo (Turbot). Note the dark colouring of the fish, especially compared to the ones of the Eastern Mediterranean, which feature pink colours.  

Turbot
Turbot

Tuna 

Tuna
Tuna

Navajas (razor clams). A perfect delicacy, as you can taste it in the food stalls inside the Boqueria, with parsley and garlic.  

Navajas
Navajas

Navajas

Navajas
Navajas
Navajas
Navajas

A rich variety of crabs all over! It is like a dream.

Centollas (spider crabs)

Centollas
Centollas

Necoras (Velvet crabs)

Necoras
Necoras

Buey vivo (edible crab, cancer pagurus)

Bueys
Bueys

Langostas (lobsters)

Langostas
Langostas

Langostinos (king prawns)

Langostinos
Langostinos

Gambas

Gambas
Gambas

Carabineros

Carabineros
Carabineros

Camaros

Camaros
Camaros

Galeras

Galeras
Galeras

Cigalas

shellfish

 

Crabs
Crayfish

9 comments

  1. Ωραία τα ψαρικά , δε λέω, αλλά έχω να καταθέσω την πιο πρωτότυπη παρουσίαση ορντέβρ. Προχθές σε ένα φιλικό σπίτι μας προσέφεραν μέσα σε ποτηράκι της σανκγρίας καπνιστό σολωμό με φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό και χαβιάρι! Τρελλάθηκα στη θέα και τη γεύση του!!!

  2. Ψαρακες μανα μου! Ρεγγε ρεγγε ρεγγε και σαρδελλε κολιοι τσιροσαλατες και σκουμπρια ο! γιααα!!!!
    Το πορτρετο ενος ψαρακα! Αγαπητωτατε αυτα τα Navajas δεν τα εχω δοκιμασει ποτε. Ετσι μακροστενα ειναι; Δε νομιζω να εχουμε κατι αναλογο στην Ελλαδα.

  3. Καλησπερα!!Τωρα τι να πω?Οτι ντρεπομαι για το γεγονος οτι γραφω σχολια μονο για τις αναρτησεις που εχουν θεμα φαγακια και κυριως θαλασσινα?Ε ναι λοιπον ειμαι ασχετη με τα εικαστικα σε αντιθεση με την αδερφη μου που εχει κανει διδακτορικο στην ιστορια της τεχνης.Εκεινο ομως που διακρινω σε σας ειναι οτι και να παρουσιασετε και σας ευχαριστουμε γιαυτο, εχει….τερψη των αισθησεων και των αισθηματων!!
    Τωρα για τα Navajas,σωληνες επι το ελληνικοτερον,ειναι πεντανοστιμα οταν ειναι φρεσκα,
    βρισκονται μεσα στην αμμο και μαγειρευονται οπως τα μυδια περιπου(με το κελυφος).Πρεπει να καθησουν σε θαλασσινο νερο μερικες ωρες για να αποβαλλουν την αμμο που ειναι εγκλωβισμενη.Οσο για τα αστακουδακια …γαλακτος με φιμωτρο και τα καβουρια θα σας πω μια ιστοριουλα που ακομη και τωρα που τη θμαμαι χαμογελω.Εφερνε συχνα ο παππους μου καβουρια απο τη λιμνη Βιστωνιδα(ναι,ναι,αυτη)οπου εργαζοταν, μεσα σε κοφινια.Ηταν ζωντανα και τα κυνηγουσαμε στην αυλη για να τα πιασουμε…κατι σαν κοτοπουλακια δηλαδη.Νοστιμια αλλο τιποτε.Τωρα οτι και να βρω δεν εχει τη νοστιμια εκεινων.
    Καλη εβδομαδα!!!
    συγνωμη για τη φλυαρια μου

  4. Πω πω!!! Δεν έβγαινα από την κλειστή αγορά της Βαρκελώνης όταν είχα πάει (προ αμνημονεύτων χρόνων). Εκεί δεν είναι και η ψαραγορά; Στην κλειστή αγορά δίπλα στη Ramblas;
    Ήταν γεμάτη χρώματα κι αρώματα!!!

  5. @ιουστινη: υπεροχο ακουγεται σολωμος με χαβιαρι και βασιλικο, αλλα απροσιτο λογω τιμης! για πολυ ειδικες περιπτωσεις!

    @δεσποιναριον: η αγαπητωτατη ρουλα, σεμνη και συγκρατημενη, απεκαλυψε ολα τα μυστικα των ναβαχας! καλη ορεξη!

    @νταρια: ναι, ναι, χρωματα κι αρωματα και πολυς κοσμος που χαιρεται τη ζωη και ψωνιζει σε πολυ λογικες τιμες ολα τα καλα!

  6. @ρουλα: προσλαμβανεσθε αμεσως ως ειδικος συνεργατης επι θεματων γαστρονομιας! παρακαλω να μην απολογειστε για οτιδηποτε, εδω ειναι χωρος ελευθερος και ειμαστε αυτο που ειμαστε

Comments are closed.