Ενα περιπτερο στους Αμπελοκηπους της Αθηνας

Χθες το απογευμα καθως πηγαινα στον Τάϊβ σταματησα να παρω μετρητα απο ενα υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας. Απεναντι βρισκεται ενα περιπτερο. Καθως πραγματοποιουσα την συναλλαγη ακουσα φωνες. Εως οτου γυρισω να δω, πηρε το ματι μου δυο ανθρωπινες φιγουρες να στροβιλιζονται, ενα πουκαμισο να σκιζεται, και η μια φιγουρα, που ηταν ενα παιδι να εξαφανιζεται τρεχοντας.

Γυρνωντας αργοτερα, επιασα κουβεντα με την κοπελλα στο περιπτερο, που την ξερω γιατι περνω συχνα απο εκει. Μου ειπε οτι ηταν δυο παιδια, που πηγαν δυο φορες στο περιπτερο, δηθεν για να αγορασουν παγωτα, οποτε βγηκε η κοπελλα απο το περιπτερο να παει στο ψυγειο με τα παγωτα, αφηνοντας την πορτα ανοιχτη, και βρηκε την ευκαιρια ο δευτερος να κλεψει καθως ο πρωτος απασχολουσε την κοπελλα με τα παγωτα.

Ευτυχως τον τσακωσε καθως εκλεβε και τον εμποδισε, οποτε του επεσαν και τα λεφτα που ειχε αρπαξει, αλλα και προσωπικα εγγραφα, που ησαν εγγραφα απελασης.

Η κοπελλα ηταν ψυχραιμη, ειναι η δευτερη φορα μου ειπε, εχω συνηθισει! “Υπαρχει οικονομικο προβλημα, κι ετσι κλεβουνε οτι μπορουνε! Ευτυχως που ξεφυγε γιατι θα ετρωγε πολυ ξυλο απο τους θαμωνες του καφενειου!” Την ρωτησα για περιπολιες πεζων αστυνομικων, που ειχαν αρχισει καποτε. “Αντε να περασει μια φορα το μηνα”, μου απαντησε. “Εδω το περιπολικο που καλεσα για την αποπειρα ληστειας ηρθε σε μια ωρα και μου ειπαν οτι εξυπηρετουν τεσσερα αστυνομικα τμηματα!”.

Η αποσταση του περιπτερου απο την Λεωφορο Κηφισιας ειναι 50 μετρα, ενω ολογυρα βρισκονται γραφεια εταιρειων και δημοσια κτηρια.

Αυτη δεν ειναι η γειτονια του Αγιου Παντελεημονα. Ειναι το Κεντρο της Αθηνας.

10 σκέψεις σχετικά με το “Ενα περιπτερο στους Αμπελοκηπους της Αθηνας”

  1. .. Ετσι ειναι πια η Αθηνα μας…ωρες ωρες τρομακτικη…να μην ξερεις και ναμην εμπιστευεσαι..κανενα..αλλα και αλλες φορες παλι να σε εκπλησει…Γωνια Κηφισιας και Αλεξανδρας στο περιπτερο πριν μερικους μηνες…αφηρημενη αγορασα κατι και αφησα το πορτοφολι μου κει επανω… εφυγα εψαχνα για ταξι…και αντιλαμβανομαι να μην εχω χρηματα..γυρισα βεβαια πισω ξεροντας οτι ηταν χαμενη υποθεση και βρισκω το πορτοφολι μου εκει που το ειχα αφησει….!!!
    Ιστοριες… καθημερινες… Ελπιζω…και ευχομαι… να πηγαινουν καλιτερα τα πραγματα για την αγαπημενη σας μητερα…!!!Καληνυχτα

    1. ειναι ακομη μερικοι θυλακες που κρατανε! ευχαριστω για τις ευχες, ο αγωνας συνεχιζεται!

  2. Tι θλιψη να βλεπεις την πολη που αγαπας και να μην την αναγνωριζεις.Εγω πηγαινω συχνα στην Κυψελη να δω τους τελευταιους συγγενεις που μενουν εκει και το θεαμα ειναι αποκαρδιωτικο.Ευτυχως που η orfia δεινει μια σταγονα αισιοδοξιας.Καλημερα

    1. η κυψελη ειναι αγνωριστη, και σε λιγο ολος ο κεντρικος ιστος θα ειναι ετσι! χρειαζομαστε καθε σταγονα αισιοδοξιας!

  3. καλήν εσπέρα από τα βόρεια,όχι προάστια,στους αγαπημένους μου στη Αθήνα!!!!το φαινόμενο που περιγράφετε δυστυχώς δεν είναι προνόμιο μόνο της πρωτεύουσας.δυστυχώς και σε μας μια από τα ίδια είναι!
    ποια αστυνόμευση?διαρρήξεις και κλοπές γίνονται καθημερινά,διακίνηση ναρκωτικών σε πάρκα και σχολεία γίνεται κάτω και δίπλα από τη μύτη της αστυνομίας!οι δικαιολογίες …αδικαιολόγητες.
    και για να μην ξεχνιόμαστε,καταθέτω επισήμως αίτηση
    αδείας για θερινές διακοπές!ευχαριστώ!
    σας εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στη μητέρα σας!!όλα να πάνε καλά!

    1. καλησπερα Ρουλα,
      τι να πω…
      δεν μπορω να το δεχτω αυτο που συμβαινει…
      η αδεια ειναι απαραιτητη, κι ετσι το ατελιε σου ευχεται καλες διακοπες
      ο Τάϊβ συνεχιζει τον αγωνα του, ευχαριστω πολυ για ολες τις ευχες!
      καλες διακοπες και με το καλο να σε εχουμε παλι ξεκουραστη και δυνατη στο ατελιε

    1. καλημερα!
      το παλευουμε Ναταλια, ο οργανισμος εχει δυναμωσει λιγακι, παμε για σταθεροποιηση
      να εισαι καλα και καλο σ/κ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.