Restaurant Cilantro, Arles, Provence, France

Today I continue with a restaurant review from Provence, the picturesque town of Arles.  I want to share with you my experience from the Restaurant Cilantro, a stone’s throw from the famous Roman Arena of the town.

Συνεχιζω σημερα το οδοιπορικο στην Προβηγγια, και την ομορφη πολη της Αρλ, με την επισκεψη μου στο Εστιατοριο Κολιανδρος που ειναι διπλα στην διασημη Ρωμαϊκη Αρενα της πολης.

IMG_0067

The young talented chef Jerome Laurent comes from 6 generations of professionals in the hospitality trades. In 2004, he has decided to open Cilantro in his home town of Arles.

Ο νεος και ταλαντουχος σεφ Ζερομ Λωραν προερχεται απο 6 γενιες επαγγελματιων σε ξενοδοχεια και εστιατορια. Το 2004 αποφασισε να ανοιξει στην γενεθλια πολη του Αρλ το εστιατοριο του.

entranceThis looks like a house entrance, and it is. The restaurant is located on the ground floor of Jerome’s family home.

Η εισοδος στο εστιατοριο, που στεγαζεται στο πατρικο σπιτι του σεφ.

The decor is minimal but quite pleasant, and the staff polite and effective.

amuse

Olive paste and chorizo to wet the appetite.

Παστα ελιας με σαλαμι πικαντικο

scallopsCaramelized scallops served in a foamy bath of aromatic stuff.

Χτενια καραμελωμενα σερβιρισμενα σε ενα αρωματικο αφρο απο βοτανα και μυρωδικα.

artichoke_creamArtichoke cream with black truffle.

Κρεμα αγγιναρας με μαυρη τρουφα.

sweetbreads And now we come to the revelation of the meal, the absolute creation of Nature and the Chef: ” Veal Sweetbreads with artichokes, black truffles and mashed potatoes”.

Το απολυτο αριστουργημα της βραδιας, μοσχαρισια γλυκαδια με αγγιναρες, πουρε πατατας και μαυρη τρουφα!

In my humble experience this dish is a masterpiece and in its divine simplicity it offers you clarity of textures and tastes that is unique!

Θεϊκη απλοτητα, απολυτη ευκρινεια γευσεων και υφης, το τελειο πιατο, μοναδικη εμπειρια.

mash

I would go back to Arles, only to taste again this dish!

Και μονο για να γευτω αυτο το πιατο, θα ξαναπαω στην Αρλ.

Thank you Jerome.

Ευχαριστω Ζερομ.

P.S. Date of visit: March 2009. At the time of the visit, the restaurant was recommended by the Michelin Red Guide as “one star”.

28 σκέψεις σχετικά με το “Restaurant Cilantro, Arles, Provence, France”

  1. Τα πιατα διαλεγμενα ενα και ενα…”υποψιαζομαι”..την γευση…και εσεις οπως παντα ενας τελειος ξεναγος…!!!
    Την λατρευω την Προβηγκια…

    Καλημερα Δασκαλε…

  2. να είστε καλά που μας χαρίζετε γεύσεις,εικόνες,συναισθήματα,
    πολιτισμό με μια λέξη,τον έχουμε ανάγκη!!!
    σας καληνυχτώ!!!

    1. καλημερα και ευχαριστω ρουλα! και πιστευω οτι η καθημερινη ασκηση και εφαρμογη καποιων εστω στοιχειων απο ολα αυτα στην ζωη μας, μας κανει καλυτερους ανθρωπους…

  3. Καλησπερα απο Μετσοβον. Τα εδεσματα του Ζερομ φαινονται υπεροχα. Ιδιεταιρα η κρεμα αγκιναρας με τρουφα. Για να δω θα αναρτηθει το σχολιο ; Σαμπμιτ!

    1. ειδες που στην πατριδα ολα τα σχολια σου δημοσιευονται σωστα και στην ωρα τους;;;; να περασεις υπεροχα και μην ξεχασεις την επισκεψη στην Πινακοθηκη Αβερωφ

  4. Αλλοιμονο! παντου θα παω αγαπητωτατε! Σημερα επισκεφτηκα το Τσεπελοβο και σκεφτομουνα τι ομορφα που θα ειναι εκει τα Χριστουγεννα η το Πασχα! Καταλαβα οτι τα αλλα θα ειχανε γινει σπαμ και οτι εσεις θα τα κανονιζατε. Τους χαιρετισμους μου!

    1. ευγε δεσποιναριον! καλη διασκεδαση και να τρως αφθονες ηπειρωτικες πιττες, ιδιαιτερα δε χορτοπιτες, ειναι ανεπαναληπτες!

  5. Λοιπον θα ειμαι ειλικρινης.Αυτα τα φαγητα δεν μου αρεσουν καθολου.Τρουφα;πουρες αγγιναρας;χτενια;απα πα με τιποτα.Και προτεινω να μην τα δοκιμασει ποτε κανεις.Φανταζομαι τις γευσεις και ….Χα χα σας την εσκασα.Μηπως την επομενη φορα να γινουμε ολοι transformers και να τρυπωσουμε στις αποσκευες σας να δουμε πως τα ανακαλυπτετε αυτα τα υπεροχα;

    1. α μα εσυ εισαι και ποιητρια, εισαι και πειρακτηριον, δηλαδη ως ανθρωπος εγω στην αρχη στενοχωρηθηκα, λεω παει το κοριτσι, δεν του αρεσουν αυτα, μετα γελαγα με τα σκερτσα σου! οσον δε για τις αποσκευες, ειμαι ετοιμος να ανεβω επι δορυ-φορου για να μεταβω στην ηπειρο, σε διακτινικη συναντηση μετα δεσποιναριου!

  6. Αποψε θα …εκμεταλλευτω το…ποστο του δασκαλου για να ευχηθω…στην αγαπημενη μας συμμαθητρια…ρουλα-μονικ…χρονια πολλα και ευτυχισμενα….να εισαι παντα ευτυχισμενη ρουλακι μας…- σταυρουλακι μας…
    φιλακια πολλα

    Δασκαλε..Ευχαριστω για το βημα….και σας στελνω και εσας φιλια εσπερινα…

    1. ευχαριστω, ευχαριστω, ηδη της εγραψα για τις ευχες, να εισαι καλα Ορφια που μου εμαθες το πραγματικο ονομα της σταυρουλας μας!

  7. Χρονια Πολλα κι απο μενα στην Ρουλα,εστω και αργα γιατι δεν γνωριζα το πραγματικο ονομα της. Σας περιμενω ολους στο Μετσοβο να ξεφτυλιστουμε στα κοντοσουβλια, στις πρασσοπιτες και στα ανυπερβλητα μπακλαβαδακια. ΔΙΣ ΙΖ ΛΑΙΦ!

    1. δεσποιναριον, μας προ(σ)καλεις σε δυσκολες στιγμες, ειμαι περικυκλωμενος απο χαρτια και κονδυλοφορους, προθεσμιες και αλλες τινες υποχρεωσεις, κι εσυ με σκανδαλιζεις με την πραγματικη ζωη σε ενα απο τα πιο ομορφα μερη του πλανητη!

  8. με λένε ρούλα σαν ….τον παππού μου το Σταύρο!!!
    ευχαριστώ,ευχαριστώ για τις ευχές γλυκιά μου συμμαθήτρια,σεβαστέ μου δάσκαλε!!!!
    η μέρα μου σήμερα ήταν γεμάτη εκπλήξεις,μίλησα με αγαπημένα πρόσωπα,συγκινήθηκα από δωράκια που είχαν τη σημειολογία τους(η μητέρα μου μου έκανε δώρο μια κούκλα που μοιάζει όπως ήμουν μικρή με στρουμπουλά ποδαράκια και κοτσιδούλες)!!!!
    ε,να κεράσω και κάτι τις!
    ακούω επιθυμίες και τα ….διακτινίζω!!!!
    μέχρι να παραγγείλετε,στέλνω καζάν ντιμπί,έτσι για να προετοιμαστεί το στομάχι και χυμό ροδιού δικής μου παραγωγής!!!

    1. Ρουλα καλη μου, τι σου εχω φταιξει ο ανθρωπος, μετα το δεσποιναριον με τις πρασοπιτες και τους μπακλαβαδες ερχεσαι εσυ με τα γλυκοπιοτα ροδια, και το τρυφηλο καζαν ντιμπι, και με αποδιοργανωνεις τελειως, θα γινω σαν αυτους τους “επαγγελματιες” που βλεπουμε στα αμερικανικα εργα που ξαφνικα “ξεφευγουν”, τα παρατανε ολα και πανε καπου αλλου, αλλαζοντας τελειως και τροπο ζωης!
      υ.γ. καποια στιγμη θα ηθελα να μοιραστεις μαζι μας την ιστορια του παππου Σταυρου, και με μεγαλη χαρα να τη φιλοξενησω στο μπλογκ!

  9. …εγω διακτυνιζομαι….μετσοβο και μετα Ξανθηη..!!!! και κοντοσουβλια θελω και μπακλαβαδακια θελω και καζαν ντιμπι θελωω…και μετα ..ξυπνησα..

    Φιλακια σε ολους…

    1. καλως τηνα την Ορφια! εγω μου φαινεται θα ξυπνησω μια και καλη και δεν θα ξανακοιμηθω μετα! μονο θα ονειρευομαι με τα ματια ανοιχτα, και την καρδια γεματη!

  10. πότε πήγες το Μαρτιο στην Αρλ και δεν μας το είπες? 🙂

    τα γλυκαδια με τις τρουφες sound tasty… e?

    υγ η δεσποινα ειναι στο Μετσοβο?
    Πιστευω τελικά ότι ειναι ενας very very small world χαχαχα

    1. καλως την ναταλια!

      ειναι γεγονος οτι πηγα λιγο βιαστικα, αλλα ηταν απολαυστικα, παρολο το κακο φαγητο! μεχρι που λεω να ξαναπεταχτω στην προβηγγια μπας και βρω κανενα καλο στεκι μετα τις επισκεψεις στα μουσεια, τα θερετρα, και τις πολεις!

  11. αν επιτρεπεται να ανεβω στο βημα ,θα ηθελα να αποδεχτω με χαρα τις προσφωνησεις του αγαπητου Παναθηναιου και επιθυμω να κανω μια νεα καριερα πια,ως πειρακτηριον και ποιητρια.Ευχαριστω πολυ που εχω μια νεα ευκαιρια.Πολλες ευχες στην ρουλα μας για την γιορτη της να ειναι παντα τοσο γελαστη οσο την απολαυσαμε στην φωτο της.Και με την ευκαιρια θα ηθελα να κερασω κι εγω κατι απο την ιδιαιτερη πατριδα μου τα Μεσογεια.Ειναι η καταλληλη εποχη για να γευτουμε μουσταλευρια,γλυκα κουλουρια και δροσατο πετιμεζι ,ολα φτιαγμενα απο τα χερακια μου.Στην υγεια σας.

    1. να λοιπον που τα μεγαλα πνευματα συναντωνται! εγω τα παραταω ολα για να μπορω να ονειρευομαι με ανοιχτα τα ματια, δηλαδη μεταπιπτω σε ονειροπολο, εσυ αρχιζεις νεα καρριερα ως πειραχτηριον και ποιητρια, και απο κοινου τους μαζευουμε ολους στο Ατελιε για διαφορες περιπετειες χωρις τελος και αρχη
      υ.γ. με τα κερασματα να εισαι προσεκτικη γιατι θα τα παρω στα σοβαρα και θα με βρεις στον Πυργο Ελεγχου απεξω με το σακκουλι να σε περιμενω

  12. Δεσποινάριο ευχαριστώ για τις ευχές και την ομαδική πρόσκληση για γαστριμαργικό ξεφτίλισμα!!!
    Γιάννα μας χρυσοχέρα,ευαισθητούλα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα μεσόγεια κεράσματα και σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στο νέο ξεκίνημα!!!!

    1. γεια σου Ρουλα με τα ωραια σου! προτεινω με την ευκαιρια, ως μερος της τελετης της εορτης σου, ανα ανακηρυξουμε τη Γιαννα ως το νεο μελος του Ατελιε, με αρμοδιοτητες και τιτλο που θα μας προτεινει η ιδια, για να της αρεσει κιολα!

  13. μα είναι ήδη μέλος,έμεινε μόνο το τυπικό του πράγματος!της αξίζει βέβαια και μια μεγαλειώδης υποδοχή!!!!
    Γιάννα μας όπως κατάλαβες περιμένουμε να πεις το ναι και να επιλέξεις αυτό που πρότεινε ο μέγας δάσκαλος!
    Όρφια,ξύπνα καλέ έχουμε καινούργια συμμαθήτρια,
    ποιήτρια και ευαισθητούλα σαν εσένα!επιτέλους θα έχεις και κάποια να μιλάς για την ποίηση όταν θα καθαρίζω την κουζίνα και θα ασχολούμαι με τα αρωματικά φυτά του Ατελιέ!!!ωραία θα είναι να φιλετάρω το γαύρο ακούγοντάς σας να μιλάτε με το δάσκαλο και να αναλύετε τι θέλει να πει ο ποιητής!!
    σουρεάλ κατάσταση στην οποία θέλω να μεταπηδήσω πάραυτα!!!!

  14. ..Τα καλιτερα χανωωωω..αλλα ημουν σε βολτιτσες…νυχτερινες..και σημερα νυσταζωωω οποτε μην μου δωσετε καθηκοντα στο ατελιε γιατι θα μπερδεψω τη ζαχαρη με το αλατι..
    Καλωσοριζω την Γιαννα μας ως συμμαθητρια και ως ποιητρια θα δινει καινουργια ονοματα στις…σπεσιαλιτε του..ατελιε μας…το οποιο ως φαινεται θα γινει ατελιε ευρεως καλλιτεχνικου..ενδιαφεροντος…
    Καλημερες….φιλοι, συμμαθητριες και δασκαλε ..παω να φτιαξω καφεεε!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.