Πηλικιαδα – Πολιτικη αναλυση για πολιτες με γερα νευρα

Σημερα δεν θα ασχοληθω με συνταγες, ταξιδια, τεχνη, και τα σχετικα, αλλα με μια μεγαλη πολιτικη ερμηνεια που αποκαλυπτει για πρωτη φορα στον ελληνικο λαο το πραγματικο δομικο λογο του πασοκ και του αρχηγου του, γεωργιου παπανδρεου (εγγονου).

Αφορμη για την πολυπραγμωνα αναλυση που ακολουθει, αποτελεσε η αναφορα του γιωργακη στο πηλικιο.  Αντι να ακολουθησω τις ορδες των φανατισμενων που απεδοκιμασαν τον προεδρο, καταπιαστηκα με το δυσκολο εργο να καταλαβω τι κρυβεται πισω απο το σαρδαμ. Τελικα δεν υπαρχει σαρδαμ. Η συνεχεια θα σας πεισει.   

Οσοι δεν αντεχετε την αληθεια, να μην συνεχισετε να διαβαζετε, γιατι μπορει να υποστειτε ανηκεστο βλαβη της υγειας σας.

ΠΥΛΩΝΑΣ  ΠΡΩΤΟΣ

hgemwn-2

  Ξεκινω με την πρωτη βασικη ιδεα του πολιτικου λογου του πασοκ, που ειναι η υποσχεση οτι το πασοκ θα λυσει το πρωτο τεραστιο προβλημα του συγχρονου ελληνικου κρατους, που ειναι η απαλλαγη απο τον καραμανλισμο. Η φραση “μηδεν εις το πηλικιο” αφορα την αξιολογηση της ποιοτητας της προσφορας του Κ. Καραμανλη στη χωρα, και το συμπερασμα οτι η ποιοτητα αυτη ειναι μηδενικη.

Ομως το πηλικιο ειναι το εναυσμα και για αλλους αξονες πολιτικης αναλυσης, που ακολουθει. 

ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

  img_3198-720980

ΟΡΙΣΜΟΣ Ακάλυπτος: Καμία σχέση με την τηλεοπτική σειρά. Αναφέρεται σε όσους φαντάρους κυκλοφορούν χωρίς μπερε, δίκοχο ή πηλίκιο.

Η δευτερη θεμελιωδης εννοια που κρυβουν τα λογια του Γ. Παπανδρεου, αφορα την καταλυση της υποκριτικης συμπεριφορας οσων ανδρων ακι γυναικων των σωματων ταξεως και ασφαλειας φορουν πηλικια χωρις να ειναι σε υπηρεσια. Ο Γιωργακης καταγγελει την αχρειαστη αυτη καταχρηση εξουσιας, οπου αστυνομικοι κατα συρροη φορουν και κανουν χρηση των πηλικιων τους, χωρις να ειναι σε ενεργη υπηρεσια. Η πολιτικη δεσμευση του πασοκ αφορα την αφαρμογη του ακαλυπτου σε ολα τα σωματα, και οχι μονον στους καλυμμενους ακαλυπτους των πολυκατοικιων και λοιπων χωρων, που αποπειραθηκε να μονιμοποιησει η ΝΔ με ενα προστιμο. Με το πασοκ στην εξουσια, καταργειται το προστιμο για τους ακαλυπτους των κατοικιων και γραφειων, και εφαρμοζεται επιτοπιο προστιμο για  “ακαλυπτους οπλιτες¨.

 ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ

 

ΟΡΙΣΜΟΣ Αντικούκου: Ουσία που βάζουν στο φαγητό του στρατού για να κατασταλλεί η στύση.

Η παταξη της τρομοκρατιας ειναι ο τριτος πυλωνας της πολιτικης τοποθετησης του γιωργακη, και συνδεεται με την καταργηση της χορηγησης της ουσιας αντικουκου στα σωματα ασφαλειας.

 Μετα απο ενδελεχεις αναλυσεις, το πασοκ κατεληξε στο συμπερασμα οτι οι ελληνες αστυνομικοι βαρανε στο ψαχνο χωρις λογο επειδη τους εχουνε ταραξει στο αντικουκου και δεν τους σηκωνεται πια. Οποτε λενε μεταξυ τους: ¨δεν γαμ..ε που δεν γαμ…ε δεν ριχνουμε καμμια σφαιρα να ξεσκασουμε;”

Με την καταργηση του αντικουκου θα καταργηθει και η τρομοκρατια, αφου οι τρομοκρατες δρουν μονον οταν τους πυροβολουν οι αστυνομικοι.

  milan2

Τωρα αν με ρωτησετε πως συνδεεται το αντικουκου  με το πηλικιο, δεν θα απαντησω γιατι αν δεν το βλεπετε μοναχοι, σημαινει οτι πρεπει να κοιταχτειτε σε ιατρο για σοβαρη νευροφυσιολογικη διαταραχη.

Αυτα τα ολιγα για αποψε.

  

 

  

 

 

 

13 comments

  1. μα τι λέτε,που θα ρωτήσω,από το γιατρό έρχομαι!
    μακράν η κάλύτερη πολιτική προεκλογική ανάλυση!
    η λανθάνουσα γλώσσα ενίοτε προβάλλει το υποσυνείδητο και ως εκ τούτου βρίσκω στη σωστή κατεύθυνση τους πυλώνες!
    τα….αντικούκου εσώρουχα ταιριάζουν γάντι με πηλίκιο αν δεν κάνω λάθος,έτσι δεν είναι?ο γιατρός μου είπε να μου λέτε συνέχεια ναι,οκ?

    1. παραμονες εκλογων και εχουμε περασει σε πραγματικα ανωτερα επιπεδα πολιτικης σκεψης και αναλυσης
      το αντικουκου νομιζω αποτελει το κλειδι για την κατανοηση πολλων φαινομενων της πολιτικης ζωης, η δε ιδιοφυης συνδεση του με το εσωρουχο και διαυτου του πηλικιου, ειναι σκετο μεγαλειο!
      χαιρομαι που ο γιατρος σε βρηκε καλα, και ευχομαι καλο βολι αυριο!

  2. Πολιτις με γερα νευρα το διαβασα ολοκληρο δυο – τρεις φορες, νο προμπλεμ, ομως στεκομαι σε δυο σημεια. Πρωτον το αντικουκου καλα θα κανουν να το καταργησουν, δεν ειναι πραγματα αυτα να επεμβαινει η πολιτεια στα γεννετησια ενστικτα των σωματων ασφαλειας! Και δευτερον και κυριωτερον, αυτο που θα καταργηθει ο φορος για τους ακαλυπτους χωρους με ενδιαφερει αμεσα! 🙂 Σας ασπαζομαι και σας ευχομαι καλο βολι την Κυριακη.

    1. δεσποιναριον, σε βρισκω πολυ ακαδημαικη για το επιπεδο διαλογου του πηλικιου!
      ειμαστε στο πεζοδρομιο χρυσο μου και αλωνιζουμε!
      εισδυουμε στα εσχατα πολιτικα καστρα και αναδεικνυουμε την ουσια και την αθανασια!
      και ως αθανατοι θα ψηφισωμεν αυριον!

  3. …Εγω τωρα…ως “ακαλυπτος πολιτης”…τρεχω να κοιταχτω στον ιατρο..δασκαλε γιατι εναν συνειρμο με το .πηλικιο και το μαστιγιο τοκανα…..(ξερω..πιπερι…)Δεν φταιτε εσεις….η φαντασια μας τα φταιει….με αυτα που μας λενε οι γιωργακηδες και οι κωστακηδες…:)

    Καλημερεεες…

    1. καλα εκανες παιδι μου ορφια, το μαστιγιο ειναι χρησιμο εργαλειο στην αναλυση εναλλακτικων σεναριων (γουοτ ιφ) και την ενισχυση της ψυχοδυναμικης συμπεριφορας των πολιτων! εγω προσωπικα θα εβαζα στο πλαι και καμμια αλυσιδιτσα, ετσι μηπως χρειαστει, μερες και ωρες που ειναι!

      1. Μπορω κι εγω να μιλησω ετσι .. την λιμανικην.. αλλα ειπα ..ξενο μπλογκ ειναι ας φερθω λεπτεπιλεπτως! Εκεινο που δεν μπορω να κανω ειναι να ψηφισω γαμωτο.

  4. Α καλά!! Το έχεις ψιλοκάψει!!! Χαχα!!!
    Περιμένω ανάλυση και για το παλιό σαρδάμ των ευρωεκλογών με τις κάλτσες!

    Τρελοτουρίστρια

    1. τρελοτουριστρια! η πολιτικη χωρις την ψυχολογια και την ψυχοδυναμικη πολυεπιπεδη αναλυση ειναι γαμος χωρις νυφη! αναμενω πολλαπλα και αλλεπαλληλα επισοδεια ανεπαναληπτου επιπεδου και διαπετρηματος με την αναληψη της πρωθυπουργιας απο τον γιωργακη, οποτε δεν θα ξερω τι να πρωτοπιασω! μαλλον το καημενο το κεφαλι μου νομιζω, που θα κοντευει να σπασει απο την παντελη και πολλαπλη παραβιαση και τον βιασμο της ελληνικης γλωσσας!
      οσο για τη χρηση της λεξης σαρδαμ, δεν ειμαι πλεον σιγουρος, ειναι μου φαινεται κατι πολυ βαθυτερο!

  5. Αυτο ειναι αλλο καπελο;Το εκλογοκαπελο υποθετω.Απ’οσο γνωριζω εγω οι στολες και τα καπελα ειναι ακρως αφροδισιακες,και προσελκυουν τα θηλυκα.Προτεινω λοιπον οι εντελως ντεκαυλε (πιπερι καυτερο) πολιτικοι μας, να καπελωθουν παραυτα μηπως και παρουνε καμμια ψηφο να σωθουνε.Αφηστε που με γυμνο κεφαλι τους τριγυριζουν τα περιστερια και κινδυνευουν να λερωθουν.Εκτος κι αν ειναι μηνυμα εξ ουρανου.

    1. χαιρετω την επιστημονικη σου προσεγγιση, και την γωνια που προσφερεις για την επιπροσθετη αναλυση της πολιτικης:
      διαθετομεν εγκαυλον πολιτικον κοινον και λαον οστις μαγνητιζεται απο ντεκαυλε (καλο γιαννα! εναλλακτικα θα μπορουσε να ειναι και ακαυλος) πολιτικους ανδρας και γυναικας!
      (για λογους συνοχης της σκεψεως μου, προτεινω να αντικαταστησω την λεξη ντεκαυλε με την λεξη ακαυλος)
      και ιδου η σκεψις μου διατυπωμενη ολοκληρος και εξ αδιαιρετου:
      η ακαλυπτος κεφαλη του ελληνα πολιτικου ειναι κατ ουσιαν χωρος αδειος, ανευ ηδονης, δηλαδη ακαυλος
      δια του πηλικιου δημιουργειται η αυταπατη οτι κατι κρυβεται απο κατω, και ως εκ τουτου τροφοδοτειται και αναπτυσσεται ηδονιστικη εγκαυλος επιθυμια στον ψηφοφορο, που φευ, δεν πρεπει ποτε να επιχειρησει να δει το απο κατω!
      υπαρχει ομως και χειροτερο σεναριο!
      ομοιος ομοιω αει πελαζει!
      δηλαδη ακαυλος ο ψηφοφορος, ακαυλος και ο πολιτικος!
      καλη ψηφο, και ελπιζω να ειναι εγκαυλος!

  6. σέβας στον αυριανό πρωθυπουργό, γιατί δεν θα σου επιτρέψει την είσοδο στο υπουργείο Πράσινης Ανάπτυξης 🙂

    τέταρτο πυλώνα δεν έχει?
    καλή ψήφο

    1. καλησπερα ναταλια!
      εχω αποδεχτει την μοιρα μου οτι δεν θα μπω ποτε στο υπουργειο της πρασινης αναπτυξης, οποτε τυρβαζω περι πρασινων α-λογων ως ακαματης και αλητης, ανθρωπος του παιζω-δρομιου!
      ο τεταρτος πυλωνας ειναι βαθυτατα ψυχαναλυτικος: στην στρατιωτικη αργκο το πηλικιο αποκαλειται και “αιδοιο” με χρηση της μαλλον πιο λαικης λεξης
      η εκφραση “μηδεν εις το πηλικιον” ως εκ τουτου παραπεμπει σε αλλες ατραπους με τα φιλτρα, πρισματα και παραμορφωτικους φακους του τεταρτου πυλωνα…

Comments are closed.