Braureigasthof Ayinger, Aying, Bavaria, Germany

Aying is a beautiful small village, about 20 kilometers outside Munich.

IMG_1383Its pride over the last 130 years is the Brewery Ayinger, which produces some of the best beer I have ever tasted.

State of the art facilities in Ayinger Braurei
State of the art facilities in Ayinger Brauerei

It is estimated that there are more than 650 breweries in Bavaria today.

Johann Liebhard, the founder of the Brewery
Johann Liebhard, the founder of the Brewery

I visited the village as part of my fall visit to Munich, following a suggestion by Manolis, who had spotted the place. We had lunch at the restaurant that is owned and operated by the brewery.

Brauereigasthof
Brauereigasthof

The Gasthof serves a good selection of Bavarian dishes, and was the best choice to enjoy our beer!

IMG_1387For a starter, I had the pickled  pork head (pork head cheese), which was delicious, and was accompanied by sweet potatoes!

IMG_1388The beer that came with it, was dark and full of flavours I cannot describe!

IMG_1385The main course was (guess!) pork in the oven, cooked to perfection, with crispy skin and a light delicious gravy!

IMG_1392This is one of the cornerstones of the Bavarian cuisine, and believe me, as far as terroir goes, it really hits the mark!

IMG_13921The beer that came with the pork was an electrifying  blonde.

IMG_1389What a meal! What a place!

IMG_13851But above all, it was the beer that really made it for me!

IMG_1378IMG_1349

Aufwiedersehen Aying!

Thank you Manoli, Maria, Athina!

P.S. At the time of the visit, the restaurant was recommended by the Michelin Red Guide as “bib gourmand”.

52 σκέψεις σχετικά με το “Braureigasthof Ayinger, Aying, Bavaria, Germany”

  1. Οι φωτογραφίες αναδεικνύουν ανάγλυφα την περιοχή και την κουζίνα της. Τόπος με βαρύ ηπειρωτικό κλίμα. Μικρή η ποικιλία των προϊόντων. Αγροτικός κόσμος με τραχιά έθιμα, πρωτόγονη κουζίνα. Σήμερα από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης. Αρχοντοχωριάτες οι Βαυαροί κατά τους παροικούντες Γάλλους και Βορειο-Ιταλούς (και κατ΄εμένα κάποτε). Όμως δεν ζήλεψαν την δόξα της τρούφας του Piemonte, του foie-gras της Αλσατίας ή του ισπανικού Iberico. Δεν έγιναν μεταπράτες. Εξακολούθησαν να ευγνωμονούν την γη που τους έθρεψε για αιώνες αναδεικνύοντας τα προϊόντα και το κάλλος της. Τότε το τέλεια ψημένο χοιρινό και η βιολογική μπύρα δεν είναι υποδεέστερα της γαλλικής λεπτότητας, είναι απλώς διαφορετικά, είναι η ετερότητα του τόπου και των ανθρώπων του. Μία ακόμη πτυχή της ομορφιάς του κόσμου. Σιωπηλή αντίσταση στην ισοπέδωση. Εύγε στην καταχώρηση.

    1. δεν θα μπορουσα να το εκφρασω καλυτερα! η αποδοχη και η συνειδητοποιηση της ετεροτητας ειναι βασικη προυποθεση της απολαυσης και της γενικης ποιοτητας ζωης!

  2. προς συμμαθήτριες
    ξυπνήστε καλέ,έχουμε και νέο δάσκαλο και τι δάσκαλο!
    α!πα πα!με άφησαν μόνη μου να υποδέχομαι τον άνθρωπο!

    1. Ζω πολλά χρόνια μακριά από την Ελλάδα. Η πιο σύγχρονη πλάκα που μπορώ να κάμω είναι

      Ε όχι και δάσκαλος. Μάλλον μαθητής είμαι. Δάσκαλος είναι ο Παναθήναιος, λόγος του η ζωή του.

    2. δεν ντρεπονται τα παληοκοριτσα! μα που ησαστε καλε; ρουλα θα σε κανω τη μοναδικη πρεσβυρα του ατελιε!

  3. Ζω πολλά χρόνια μακριά από την Ελλάδα. Η πιο σύγχρονη πλάκα που μπορώ να κάμω είναι: κορίτσια ο Μπάρκουλης!

    Ε όχι και δάσκαλος. Μάλλον μαθητής είμαι. Δάσκαλος είναι ο Παναθήναιος, λόγος του η ζωή του.

  4. ΚΑΛΕΕΕΕΕ!!! ο δασκαλος εφερε τον Μπαρκουληηη;;;; οχι εφερε τον αδερφο του στο μπλογκ!! Που ειναι εντος εισαγωγικων οποτε δε ξερουμε αν ειναι αδερφος του. Οποτε ευγενικες παρακαλω!
    Λοιπον υπεροχα οπως παντα! Εγω δε θελω να εκφραστω! Θελω μια μπυρακλα κι εκεινο το πιατο με το αυγο, το αλλο με τις πατατες, και λιγο χοιρινο..μονο αυτα!
    Αουφβιντερζεεν! Μη μου πεις οτι εισαι εκει ΤΩΡΑ γιατι θα παθω κυριακατικο τρα λα λα!

    1. το ηξερα οτι με την αφιξη σου θα επιβραβευσεις τα καλουδια, και θα μερακλωσεις! και οχι, δεν ημουν εκει εχθες!

  5. …Ενα ποτηρι μπυρα παρακαλω….απο τον Μπαρκουλη-αδερφο….Δασκαλος η μαθητης…δεν εχει σημασια!!
    Πενα και αποψη..γνωριμα…αρα..ο μαθητης ξεπερασε τον δασκαλο η ο δασκαλος ξερει καλα την δουλεια του..
    Καλημερες και μαθητα να μας γραφετε πιο συχνα…!!

  6. Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω έτσι που τα σερβίρεις με πλούσια παγωμένη μπυρίτσα! Είμαι σε δίαιτα, λυπήσου με την καημενούλα!

  7. ζω μια ανασα δρομο απο αυτο το χωριο.. και πρεπει να ομολογησω οτι καλιτερη περιγραφη δεν εχω διαβασει.. γι αθτο τολμω να αφησω εν ααπλο ευγε.. και προστ!!

    1. καλως ηλθες μαργαριτα! ποσο με χαροποιησαν τα λογια σου! σε ευχαριστω, και σηκωνω κι εγω το ποτηρι για ….προστ!!!!
      καλο βραδυ

      1. Διδάσκαλε Παναθήναιε πως ερμηνεύεις το ότι το blog τραβάει σχεδόν μόνο το γυναικείο φύλο;

        1. αγαπητε μανωλη, ειναι ακομη μια αποδειξη του οτι το γυναικειο φυλο διαθετει μεγαλυτερη ικανοτητα στο να αναζητει και να βρισκει την ποιοτητα, την εσωτερικοτητα αλλα και την αυθεντικη εκφραση, ξεφευγοντας απο τα στερεοτυπα και τα κλισε!

  8. αν μου επιτρέπετε,μετά από τον ύμνο,που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη σωστή σας κρίση,να προσθέσω ότι εκείνο που μας τραβάει είναι και το γεγονός ότι είστε ο γιος που θα θέλαμε ως μητέρες να είχαμε και επιπλέον ως ευγενικός οικοδεσπότης μας “ακούτε” με προσοχή!είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσεις στο αντρικό φύλο κάποιον που να είναι εκτός από ομιλητής και καλός ακροατής!!!!
    χαίρομαι αγαπητέ Μανώλη που προστεθήκατε ως συνομιλητής στην…όασή μας,στο σουρεαλιστικό ατελιέ μας!!τα δέοντα(πού το θυμήθηκα!!) στα κορίτσια της οικογένειας!

    1. ρουλα! θα με κακομαθετε με τα λογια σας! ευχαριστω ομως, γιατι ειναι γλυκυτατα και πασπαλισμενα με αγαπη!
      προσπαθω να ακουω, ειναι μεγαλος ο αγωνας, αλλα αξιζει τον κοπο, αισθανομαι πολλες φορες οτι αλλαζει ο τροπος που βλεπω και βιωνω τον κοσμο με το να ακουω!
      τα σεβασματα μου!

  9. το φυλο σε αυτη την περιπτωση δεν νομιζω οτι παιζει ρολο. διαβαζω και παρακολουθω διαφορα μπλογκ μεσω του δεσποιναριου, ωφειλω να δηλωσω.. ειμαι ομως μονο αναγνωστρια.. εχω μια μαλλον ιδιαιτερη αποψη περι μπλογκισμου και η καταπληκτικη αναρτηση για ενα μερος που γνωριζω παρα πολυ καλα.. με ωθησε να αφησω ιχνη..
    η μονη μου απορια πως μπορει καποιος να απολαυσει και τα ΔΥΟ πιατα.. εγω το καταφερνω μονο γιατι –καθοτι νομοταγης — αυτο το μερος το επισκεπτομαι μονο με ποδηλατο αρα τα γευμα το εχω βγαλει με τον -κυριολεκτικα — ιδρωτα μου.. Μια λεπτομερεια μονο στη Suelze = weissbier στο Schweinsbraten= dunkles.
    αυτο λεει η πολυετης εμπειρια μου και η πολυετης μου συμβιωση με αυτοχθονα..

    φιλικα Μαργαριτα μηχανικος εν Μοναχω

    1. Εγώ φταίω, ήταν δική μου πρόταση. Πίνω σπανίως μπύρα γιατί με πειράζει στο στομάχι και όταν πίνω προτιμώ την μελαχρινή. Σαν καλός ακροατής ο Παναθήναιος αρχισε με την μελαχρινή ανατρέποντας την σειρά ξανθιά-μελαχρινή.
      Ευκαιρία λοιπόν να επανόρθωσει στην επόμενη του επίσκεψη.

      1. να τος και ο αλλος Μηχανικος εν Μοναχω! Μανωλη μου μην το παιρνεις το κριμα επανω σου, ομολογω οτι ειμαι υπερενθουσιωδης οπαδος και λατρης της μελαχρινης, οποτε με την πρωτη ευκαιρια παω στην μελαχρινη!
        την ξανθη την πηρα μετα για να την δοκιμασω, απο περιεργεια περισσοτερο παρα κατι αλλο!
        η επομενη επισκεψη οντως θα μου επιτρεψει την εφαρμογη της ορθης σειρας!
        γκρυς γκοτ!

    2. χαιρε Μαργαριτα! εισαι και συναδελφος μηχανικος! καλα εκανες κι αφησες ιχνη, κι οποτε το αισθανεσαι, εδω ειμαστε, ιχνηλατουντες και ψηλαφουντες!
      περι ορεξεως τι να ομολογησω; οτι μου περισσευει;
      παντως ο καθαρος αερας που ερχεται απο τις αλπεις και ο υπεροχος περιπατος που μπορεις να κανεις στην περιοχη βοηθουν την χωνεψη και την ευεξια!!!

  10. …Ποσοι μηχανικοι πια….καλε εδω ειναι ατελιε..για καλοφαγαδες…και θα μου το κανετε κατασκευαστικη…στο τελος…και θα νομιζω οτι ειμαι ..παλι στην δουλειααααα ….αλλα παλι…μπορει να γινει το ατελιε των μηχανικων ..καλοφαγαδων….
    Χαιρετω…σας..!!!

    1. Orfia τι να κάνουμε, ουδείς τέλειος. Ο πολιτισμός που ζούμε είναι χρηστικός, δύσκολα να βγάλεις μεροκάματο αλλιώς. Όμως η συμβολή των μηχανικών στο ατελιέ μπορεί να είναι σημαντική. Αν μη τι άλλο υποτίθεται ότι μάθαμε πως να δομούμε την σκέψη μας που είναι προυπόθεση της (επι)κοινωνίας κατά το Αριστοτελικόν “ορθώς διανοείσθαι, διά το ορθώς κοινωνείν”. Ασχετο αν κάποιοι μηχανικοί έμειναν στο “διανοείσθαι”, δηλ. στην κοσμάρα τους.

      1. η γενια μας (τελειωσαμε το πολυτεχνειο στο τελος της δεκαετιας 70 αρχες του 80) εβγαλε πολλα βλασταρια που μετα το πολυτεχνειο καναμε αλλα αντι αλλων! μιλωντας για τον εαυτο μου, ειμαι μηχανικος κατα το οτι επιχειρω και συνηθως πετυχαινω να βρισκω πρακτικες λυσεις σε δυσκολα προβληματα, χωρις να εχω κυριως επιστημονικα εργαλεια, αλλα μια εμπειρικη και πολυ πρακτικη προσεγγιση

    2. Ορφία μου ας μην το παλεύουμε και ας αποδεχθούμε ότι η μοίρα μας είναι να περιστοιχιζόμαστε από μηχανικούς!έχω γιο,αδερφό,ξάδερφο,ανήψια,γαμπρό από αδερφή, μηχανικοί όλοι στο επάγγελμα!
      είδες τι Αριστοτελικά που τα ανέλυσε ο Μανώλης!
      εύγε Μανώλη!!!

    3. ολοι απο καπου ξεκιναμε, το που καταληγουμε ειναι αλλη υποθεση! το ατελιε ομως δεν ειναι των μηχανικων, αλλα των επικουριων θνητων!

      1. Πόλιν πλέον δεν έχομεν.
        Έχομεν όμως ατελιέ.
        Ατελιέ σπαρμένο με σημεία πολυεπίπεδα, “φάγωμεν, πίωμεν …” ίσως να είναι το πρώτο εξ αυτών. Ίσως να είναι το face control.
        Ίδωμεν.

        1. το ατελιε ειναι μια μικρη κοινοτητα
          ειναι πολυσημαντο και πολυεπιπεδο και πολυπροσωπο
          και αυτη ειναι η δυναμη του
          παρολο που οι καλες κοπελλες λενε ολο”δασκαλε”
          στην ουσια καλα το ξερουν οτι εδω υπαρχει ελευθερη εκφραση και στο φαγητο και στο πιοτο αλλα – ελπιζω – και σε αλλα
          αρα διαμορφωνεται ως πεδιο εκφρασης και διαμορφωσης,
          αρα και επικοινωνιας,
          γιατι επικοινωνια χωρις ελευθερια δεν υπαρχει!
          υ.γ. και επεται και συνεχεια!

          1. Οι κοπέλες ορθώς σε αποκαλούν δάσκαλο.
            Ο άρρητος λόγος σου – λόγος της εικόνας, της γεύσης, της οσμής, της ποίησης – γεννά ερωτήματα. Π. χ. πως συνδέεται η ψαραγορά της Βαρκελώνης, με τις νωπογραφίες του Πρωτάτου και με τον χασάπη της Τοσκάνας; Γιατί το ποίημα του Σαχτούρη; Είναι τυχαίες πινελιές στον καμβά του ατελιέ;
            Και είναι τα ερωτήματα που διευρύνουν τους γνωστικούς ορίζοντες, όχι οι απαντήσεις.
            Ο Ράμφος είπε σε κάποια διάλεξη ότι αν έχουμε αυτά τα χάλια στην σημερινή Ελλάδα είναι γιατί από πολιτισμός ερωτήσεων γίναμε πολιτισμός απαντήσεων.
            Είτε το θέλεις λοιπόν είτε όχι πέρασες το πρώτο test: την διεύρυνση των οριζόντων. Περνάς δε και το δεύτερο: το test της ταπεινοφροσύνης
            Προτείνω λοιπών στους πολίτες του ατελιέ να σε αποκαλούν μονίμως δάσκαλο.

    1. αυτο λεω κι εγω στον εαυτο μου! προσπαθω να βρω τροπο να αυτοτιμωρηθω, αλλα επικρατει ο ευδαιμονισμος και μαλλον δεν εχω σωτηρια! πρεπει λοιπον να συμβιβασθεις τρελλοτουριστρια με αυτο το μοντους βιβεντι γιατι δεν το βλεπω να αλλαζει!

  11. …ολοι λοιπον …επι της τραπεζας…ορκον…συναδελφικον..(ως αλλοι..Φιλικοι…)..επικουριοι..θνητοι δια το “ορθως διανοεισθαι…ορθως…πιειν , τρωγειν..ευδαιμονειν..και επικοινωνειν..” κλπ κλπ κλπ..(ξερω ξερω…την κατακρεουργησα…την αρχαιαν…:)..)

    Καλησπερες

    1. ανεβα στο τραπεζι μου κουκλα μου γλυκεια,
      χορεψε και σπαστα ολα τουτη τη βραδυα
      αμαν, χανουμ,
      αμαν, γιαβρουμ!

      για να μην ξεχναμε και την ματαιοτητα του βιου!

      1. are you talking to me?
        τσίμπησα η ψαρούκλα με τους στίχους, λόγω καταγωγής, για τους μη γνωρίζοντες!

        1. καλως την! τωρα πως να σε αποκαλεσω;;;;!!!!!
          ο αυτοσαρκασμος παραπεμπει σε “ζαργανα”!
          σε οποιαδηποτε περιπτωση, μεγα το ασμα, μεγας ο σεβντας, αλλα κατα πολυ μεγαλυτερο το χανουμ!!!!

      2. Ετσι…ετσι…. αρτος και θεαμα…ειμαστε ..ελληνες την θελουμε την ΄”γυροβολια μας”…να μην ξεχνιομαστε…!!!

        Καλημερες σε ολη την παρεα

        1. καλησπερα στην ηθικη αυτουργο της γυροβολιας!
          εμεις με τραπεζια και πηρουνια και ποτηρια βαδιζουμε!

  12. Δασκαλος οπωσδηποτε…διοτι Μανωλη εχει την ικανοτητα η πεννα του να μας δινει με ιδιαιτερο τροπο γνωση, σε οποιον τομεα και να καταπιανεται…
    Αυτο ειναι το πρωτο που αντιλαμβανεται κανεις οταν διαβασει τα γραπτα του…τωρα οταν αυτες οι γνωσεις εχουν να κανουν και με την γευση ιδιαιτερα…ε τοτε…μας απογειωνει….!!
    Τεχνη, ταξιδια, γευσεις…και ποσα ακομη δεν ξερουμε για τον παναθηναιο – Δασκαλο..

    Αντε τωρα θα γραψει οτι κοκκινησε …και ντραπηκε απο το εγκωμιο…

    Τα σεβη μου..

    1. χαρα και απολαυση μου δινει το ακουσμα των λογων σου
      κι απο κει μακρυα που βρισκομαι, στην παραδουναβια πολη, ενα μονο θυμαμαι και γνωριζω,
      οτι οσο σκληρα και αν προσπαθησω, δεν μπορω να γραψω κατι αν προηγουμενα δεν το εχω τυλιξει με αγαπη και φροντιδα,
      αν προηγουμενα δεν το εχω εμβαπτισει στην κολυμβηθρα της διαρκους ζωης, δηλαδη της αεναης αναζητησης και εξερευνησης
      γιατι πισω απο ολα αυτα βρισκονται δυο θεμελιωδη στοιχεια:
      – η αγαπη προς τα ανθρωπινα και τους ανθρωπους
      – η επιγνωση του πεπερασμενου της γνωσης

  13. Κοιταγα τα αρ ες ες μου και αναρωτιομουν γιατι ο Παναθηναιος δεν εχει κανει καινουργια αναρτηση. ΜΑ ΠΩΣ να κανει.. εδω εχετε στησει Οκτομπερφεστ που θα γινει οπως φαινεται και Νοβεμπερφεστ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑΑΑΑ. Ειδα και οτι εφτασε και η φιλτατη μου μηχανικος Μαργαριτα… μαϊν γκοττ! Ο Χριστος και η Παναγια, οι αλλες ανεβηκαν στο τραπεζι και χορευουν! Ξαφνικα μου φανηκε οτι βλεπω την ταινια χτυποκαρδια στο θρανιο!!! Και μετα.. Λοστρομοι ναυτες ..μηχανικοι.. μπυρες ξανθομελαχρινες και καργα νταλγκας! Δωστε μου (βρε) λιγο χρονο να συνελθω απο το σοκ.. και μετα μου λετε να επιστρεψω με τον κηδεμονα μου.

    1. εστω και αργα το βρηκες το δρομο για να ερθεις! ευγε δεσποιναριον, και μελαχρινη και ξανθη μπυριτσα σερβιρομεν!

    1. οι ακαταλυτοι δεσμοι που μας ενωνουν δεν επιδεχονται αποβολες και αλλα τετοια μικρο-διαχειριστικα κολπακια που εφαρμοζονται στους ασχετους! εδω αγαπητη μου οταν δυσκολεψουν τα πραγματα φτιαχνομε ενα ωραιο φαγακι, ανοιγομε ενα καλο κρασι και δια του γευματος διευθετουμε!
      σας θελομε λοιπον δια παντος και σας αγαπαμε εσαει!

      1. Στους καιρούς που ζούμε θα έλεγα ότι ο μηχανικός δεν υπακούει πάντοτε στην μηχανή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.