Flying Words – Επεα Πτεροεντα

1. I emerge from the depths

From the cool of the ocean beds, back to the warm and painful sun.

I have to re-open my eyes and see  around me.

I have to face reality again, as painful as it is.

2. I am sad

Three people died for nothing.

and it is not enough anymore to accuse the hooligans.

I am sad

The country is in the middle of a huge crisis and most of the politicians are playing games.

I am sad.

The problems we are facing are enormous but it seems that no one in Greece is responsible for them.

And no one is going to be punished.

3. I am confused

“How can a hand made Molotov, or two, or three, burn a three story building to the extent that three employees suffocate and  die?

What about fire protection systems?

Why isn’t there any public statement about them? “

I cannot comprehend the facts

A proper fire protection system in the building would have been activated automatically seconds after the Molotovs were thrown in the building and the fire would have been extinguished almost immediately.

Why didn’t this happen?

It is easy to talk about the unknown hooligans who threw the Molotovs. but how is Justice served when the Management of the Bank has not answered some simple questions?

For example, were there or not sprinklers installed in the building?

4. I am angry

“The fire brigade had never issued an operating license to the building in question.

The agreement for it to operate was under the table, as it practically happens with all businesses and companies in Greece.”

Source: Void Network

Where is the Public Prosecutor?

When a strong Earthquake hit Athens in 1999 and buildings collapsed, there were inquiries about the extent to which the Civil Enginners and Constructors had followed the relevant regulations.

What is going to happen now?

5. I want to cry

For the three dead.

For the cover up that I foresee.

For the continuing decline of our society not only in financial but also in moral and cultural terms.

6. Best wishes to the mothers of the world

Happy Mother’s Day!

10 comments

  1. Ο κόσμος δεν είναι συνάθροισμα άχρονων, ακινητοποιημένων, οντοτήτων αλλά γεγονός σχέσεων. Σχέσεων τελουμένων εν χρόνω. Είναι σφάλμα οι πόλοι της σχέσης να αξιολογηθούν μεμονωμένα. Υπάρχουν σαν σχέση και όχι καθ εαυτόν. Η ελευθερία σημαίνεται σαν δυνατότητα πραγματοποίησης της ζωής σαν σχέση ή σαν ιδιοτέλεια, σαν έρωτας ή σαν χρήση του άλλου. Η τραγωδία των ημερών φανερώνει την μη-σχέση, την απόλυτη ιδιοτέλεια. Η συντριβή της σχέσης συντρίβει και τους πόλους της. Ο χορός των κολασμένων έχει πολλούς χορευτές.

  2. Συμπασχω, αλλα επιτρεψτε μου. Οι θανατοι της Ρικομεξ ηταν αποτελεσμα φυσικου φαινομενου και η οργη του κοσμου προς τις κατασκευαστριες εταιρειες και τις παραβλεψεις τους ηταν αναμενομενες γιατι ηταν η βασικη ανθρωπινη παραβλεψη. Χωρις να θελω να πω οτι δεν υπηρχε παρομοια παραβλεψη εδω, απο την ανθρωπινη πλευρα οι κυριοι υπευθυνοι ειναι οι στυγεροι δολοφονοι-καταστροφεις, σε δευτερη μοιρα ερχονται οι εκπροσωποι της πολιτειας που τοσα χρονια αναμασανε την τσιχλα των γνωστων-αγνωστων χωρις να εχουν παραδειγματικα τιμωρησει καποιους, και σε τριτη η ολιγωρια τηε εταιρειας. Βεβαια οι νεκροι δεν ερχονται πισω δυστυχως,
    Παντως ειλικρινα, πονω κι εγω εδω με ολα αυτα και οταν τα σκεφτω ολο και πιο συχνα πεφτω στην εξης παγιδα. Μολις αρχισω να αναλυω λογικα μια κατασταση, ερχεται μια αλλη λογικη σκεψη και μου ανατρεπει την προηγουμενη.
    Θα ξαναρθω, τα σεβη μου.

    1. η αλληλουχια των σκεψεων ειναι γονιμοποιος δυναμη
      η αναδειξη της πολυπλοκοτητας ειναι αρετη και απαιτει τολμη
      να μπορεις να δεις και την πολυ δυσαρεστη οψη
      την οψη προσοπων και πραγματων που θεωρητικα ειναι “καθως πρεπει”
      η βαρεια νοσος εκει ειναι, στο “καθως πρεπει”
      και οχι στους ηδη “δαιμονοποιημενους” και τους “εξω απο εδω”

  3. ο θάνατος των 3 υπαλλήλων ανήκει στις λεγόμενες παράπλευρες απώλειες… δυστυχώς δεν υπάρχει καμια δικαιολογια και για κανεναν…

    η αφαιρεση της ζωής ενός αθώου, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα και ολοι όσοι ενεχονται, ηθικοί ή υλικοί αυτουργοί είναι εξ ίσου ένοχοι…

    υγ το post σου εξαιρετικό και πολύ συγκινητικό

  4. αλί αλί και τρις αλί γιαυτούς που έφυγαν και στις οικογένειές τους!
    Όσο υπάρχει ατιμωρησία σε όλα τα επίπεδα που τα διαπιστώνουμε κάθε μέρα,όσο οι πολιτικοί τιμωρούνται μόνο με εκλογική ήττα για τις ατασθαλίες τους,κανένα πρόβλημα δε θα λυθεί,θα διαιωνίζεται η κατάσταση και τα μουμουέ θα εξακολουθούν να ασχολούνται με τα φραγκοδίφραγκα.
    Όταν αποφασίσουν να βάλουν ένα τέλος με τους γνωστούς αγνώστους,όπως αποφάσισαν και έβαλαν τέλος με τον ε.α,τότε ίσως σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα που δυστυχώς για τις οργανώσεις αυτές είναι παράπλευρες απώλειες όπως αναφέρει και η Ναταλία.
    Αναρωτιέμαι μερικές φορές μήπως η δράση τους βολεύει κάποιους κύκλους και έχουν ανάγκη τους “βαρβαρους” γιατί είναι και αυτή μια κάποια λύση που λέει και ο ποιητής.

    1. η “δαιμονοποιηση” δημιουργει το καλυτερο αλλοθι
      για τους ντυμενους το ενδυμα των “αγγελων”
      η εκκαθαριση πρεπει να γινει – αλλα δεν θα γινει – στις ταξεις των “αγγελων”

  5. Ειναι τοσο θλιβερο το γεγονος της απωλειας των αθωων ανθρωπων που ακουμπω κι εγω εδω ενα μου δακρυ.Τιποτε δεν θα αλλαξει, γιατι σε λιγες μερες θα εχουμε παει ολοι παρακατω και μονο οι χαροκαμενες οικογενειες θα θρηνουν για τον αναιτιο χαμο.Και δεν υπαρχει ιεραρχηση στο ποιος φταει πρωτος,δευτερος η τριτος.Φταιμε ολοι γιατι ανεχομαστε οποια κατασταση θα βολεψει τα μικροσυμφεροντα μας.Και γιατι οι αξιες παραμεριστηκαν μπροστα στο θεο του χρηματος.Σε λιγο θα βρεθουμε στο επιπεδο ζωης του μεσαιωνα,οπου η ανθρωπινη προσωπικοτητα ειχε εξαθλιωθει και το αξιωμα ηταν”ζησε κι ας τον αλλο να πεθανει”.Σταματω γιατι μαλλον ειμαι πολυ θυμωμενη.Φιλια πολλα.

    1. εκεινο με ενοχλει ιδιαιτερα ειναι η υποκρισια
      και ο στρουθοκαμηλισμος
      μαζι με την ελλειψη μνημης
      ηδη τους εχουν σχεδον ξεχασει τους νεκρους και περι αλλων τυρβαζουν

Comments are closed.