8 σκέψεις σχετικά με το “The Thracian Maid”

  1. Το πηγάδι υπενθύμισε ότι ο άνθρωπος δεν είναι έναντι του κόσμου αλλά είναι-εν-τω-κόσμω. Τότε προυπόθεση της φιλοσοφίας δεν είναι η απορία περί των αντικείμενων όντων του κόσμου αλλά περί του είναι-εν-τω-κόσμω.

  2. Παρούσα δάσκαλε!
    Να σας τα εξηγήσω όλα με το νι και με το σίγμα.Ο φιλόσοφος Θαλής που πολύ τον εκτιμώ και ως Θαλή και ως φιλόσοφο,περπατούσε και αγνάντευε τον ουρανό καθότι μελετούσε όσα ήταν στον ουρανό.Πέφτει που λέτε στο πηγάδι και γω η πτωχή πλην τίμια θεραπαινίς και μη γνωρίζοντας τα καλά που προσέφερε στην ανθρωπότητα,τον ειρωνεύτηκα.Πτωχός ήτο και αυτός ο καψερός σαν εμένα.Τι κι αν έκανε τη μέτρηση του ύψους των πυραμίδων και προέβλεπε την την έκλειψη του ήλιου,αλλού ήταν ο λογισμός του.Έλεγε ότι για τους σοφούς είναι εύκολο να πλουτίσουν αν το θέλουν αλλά δεν αποσκοπούν οι ενασχολήσεις τους σε αυτό.Συγκαταλεγόταν στους επτά Σοφούς.τυχαίο;δεν νομίζω!
    Οι υπόλοιποι 6 δεν ξέρω σε ποιο πηγάδι …έπεσαν!

    1. οποια σοφια!
      πως διαισθανθηκατε οτι ο σοφος μπορει να επεσε στο πηγαδι αγναντευοντας κατι μη επιγειο;
      κατι μη χρηστικο;
      εξ ου και δεν επλουτισε ποτε!

  3. Εκείνο που διαισθάνθηκα μόλις διάβασα την ανάρτηση που θύμιζε έκτακτο παράρτημα,ήταν ότι κάτι “πάθατε” αντίστοιχο με του Θαλή! 🙂

    1. λοιπον ρουλα πειραχτηρι, δεν επαθα κατι σχετικο, αλλα το σκεφτομουνα, επειδη πολλες φορες περπατω αφηρημενος και πεφτω πανω σε στυλους της ΔΕΗ, σκουπιδοτενεκεδες, και αλλα καλα
      ειναι αν θελεις εν αναμονη αλλα και προτροπη για αποφυγη!
      η ουσια ομως βεβαια ειναι αλλη, και δεν εχει καμμια σχεση με τις προσωπικες μου αδεξιοτητες

      1. Συμφωνώ απόλυτα,εξάλλου ο Μανώλης όπως πάντα το ανέλυσε πολύ εύστοχα!!!!
        Όσο για τις αδεξιότητες,ε αυτό είναι το τίμημα ενός βαθιά σκεπτόμενου ανθρώπου,που έχει την ικανότητα να αφαιρείται δηλαδή να έχει αφαιρετική σκέψη,να απομονώνεται από τα εξωτερικά ερεθίσματα!Σε μεγάλο βαθμό το έχω και εγώ αυτό το χάρισμα,ποτέ δεν απομονώθηκα για να διαβάσω,δεν αποσπά την προσοχή μου τίποτε αν αφοσιωθώ σε κάτι.

        1. thank you for your understanding, I have no Greek fonts on this machine!
          You make everything sound good, even the deficits one person has!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.