Illlegal Immigrants in Greece: the real issues – Παρανομοι μεταναστες στην Ελλαδα: οι πραγματικες πτυχες του θεματος

Σημερα θελω να εκφρασω καποιες αποψεις και σκεψεις για το θεμα της εξ Ανατολης λαθρομεταναστευσης στην Ελλαδα. Αφορμη αποτελεσαν τα οσα εγιναν στη Νομικη Σχολη Αθηνων.

Ορισμος του προβληματος

Ο αριθμος των λαθρομεταναστων που εισερχονται στην Ελλαδα απο την Ανατολη ολο και μεγαλωνει.

Η Ελλαδα θεωρητικα αποτελει ενδιαμεσο σταθμο, ομως στην πραξη το 90% των οσων εισερχονται στην Ελλαδα, παραμενουν και δεν πανε πουθενα.

Οπως αναφερει ευστοχα ο Σταυρος Λυγερος, η Ελλαδα μετατρεπεται σε μια “χωματερη μεταναστων”, κατι που βεβαια βολευει τις αλλες Ευρωπαϊκες χωρες, αλλα αποτελει καταστροφη για την Ελλαδα.

Στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ολοι αυτοι οι λαθρομεταναστες ειναι μωαμεθανοι.

Το φαινομενο οφειλεται στην ανισοτητα που υπαρχει αναμεσα στον υποαναπτυκτο και τον ανεπτυγμενο κοσμο. Ειναι τετοιες οι διαφορες, που δεν υπαρχει περιπτωση να σταματησει.

Οι συνεπειες ολων αυτων στην Ελλαδα ειναι συντριπτικες. Οι λαθρομεταναστες αργα η γρηγορα καταληγουν στην Αθηνα, και δη στην περιοχη του ιστορικου κεντρου. Επειδη δεν υπαρχουν πια δουλειες, καταληγουν στο εγκλημα μικρο η μεγαλο. Οι πιεσεις που δημιουργουνται στους κατοικους των περιοχων ειναι τεραστιες. Πρακτικα μιλαμε για πολλαπλες πυριτιδαποθηκες στην Αθηνα, που ειναι ετοιμες να εκραγουν.

Το φαινομενο της μεταναστευσης εξ ανατολων εχει ορισμενα διακριτικα χαρακτηριστικα που πρεπει να υπενθυμισω. Οι μωαμεθανοι μεταναστες δεν αφομοιωνονται  απο την κοινωνια. Σε αντιθεση με τους μεταναστες που ηρθαν στην Ελλαδα την δεκαετια του 1990 απο την πρωην Ανατολικη Ευρωπη, που δουλεψαν και ενσωματωθηκαν σχεδον πληρως στην ελληνικη κοινωνια. Οι αριθμοι ειναι απειλητικοι. Συμφωνα με συντηρητικες εκτιμησεις, σημερα στην Αθηνα  υπαρχουν περισσοτεροι απο 120,000 μουσουλμανοι που σε πεντε χρονια θα εχουν ξεπερασει το μισο εκατομμυριο.

Τα προσφατα γεγονοτα

Τα προσσφατα γεγονοτα στη Νομικη ειναι κωμικοτραγικα. Η Ελλαδα φανηκε για μια ακομη φορα να ειναι φυλλο φτερο στον ανεμο, ανημποτη και ανυπερασπιστη μπροστα στα γεγονοτα.  Με τη βοηθεια καποιων (δεν εχει σημασια ποιων) 250 λαθρομεταναστες κατελαβαν ενα μερος της Νομικης, απαιτωντας νομιμοποιηση της παραμονης τους στην Ελλαδα.

Το θεμα εγινε και και θεμα Πανεπιστημιακου Ασυλου, Ρατσισμου και Αντιρατσισμου.

Ενδεικτικα αναφερω τα ακολουθα γραφικα:

Ο κ. Αλαβανος εδηλωσε:  “οποιος ειναι κατα του ασυλου δεν ειναι ελληνας”.

Ο ΛΑΟΣ εδηλωσε δυσφορια που δεν μπορεσε να φιλοξενησει τους μεταναστες σε σουιτες ξενοδοχειων.

Τελικα μετα απο ενα κρυφτουλι οι Πρυτανικες Αρχες εζητησαν την αρση του Ασυλου, εγιναν διαπραγματευσεις με τους μεταναστες, και αυτοι μεταφερθηκαν σε κτηρια που ενοικιασε η Νομικη Σχολη(!)

Οπως ειναι φυσικο, το τι λεχθηκε και το τι ακουστηκε αυτες τις ημερες ειναι περισσοτερο συναισθηματικες αερολογιες η φτηνα πολιτικαντικα συνθηματα (δυστυχως ο κ. Αλαβανος κανει πλεον παρεα με το ΛΑΟΣ) η γενικολογιες ανθρωπιστικου περιεχομενου. Επι της ουσιας σχεδον μηδεν.

Η Ουσια

Η Ελλαδα δεν πρεπει να συνεχισει να ειναι ξεφραγο αμπελι.

Οσο και αν συγκινει η ανθρωπιστικη πλευρα της ταλαιπωριας των μεταναστων, δεν αποτελει λυση η νομιμοποιηση τους στην Ελλαδα, αφου η οικονομια δεν μπορει να τους απορροφησει πια. Ολοι αυτοι πρεπει να απελαθουν, οσο γρηγορωτερα τοσο το καλυτερο. Η δε δεδηλωμενη και προφανης πολιτιστικη τους γκετοποιηση και αδυναμια ενσωματωσης επιδεινωνει τη συνολικη κατασταση και δημιουργει συνθηκες εκρηκτικες στις γειτονιες της Αθηνας.

Η συνεχιζομενη διογκωση του μεταναστευτικου κυματος προς την Ελλαδα παιζει πλεον ρολο απορρυθμισης και αποσταθεροποιησης της Ελλαδας, κατι που ειναι ιδιαιτερα θετικο για την Τουρκια, η οποια με την απαραδεκτη σταση που κρατει ουσιαστικα υποστηριζει την παρανομη μεταναστευση, αφου δεν δεχεται να επιστρεψουν οι λαθρομεταναστες στην Τουρκια (πανω απο το 80% εισερχονται στην Ελλαδα μεσω Τουρκιας).

Η Ευρωπαϊκη Ενωση σφυριζει αδιαφορα και αφηνει την Ελλαδα στην καταστροφικη αυτη πορεια χωρις καμμια ουσιαστικη βοηθεια. Ειναι σκανδαλωδες να διδονται τεραστιες επιχορηγησεις σε χωρες οπως η Δανια (!) για να αντιμετωπισει το μεταναστευτικο, και να μη διδονται υπερπολλαπλασιες βοθηθειες στην Ελλαδα.

Η αμεση ληψη μετρων ειναι απαραιτητη με στοχο την σημαντικη μειωση του ρυθμου εισοδου λαρομεταναστων στη χωρα. Ο τοιχος του κ. Παπουτση δεν ειναι ιδεωδης λυση, ειναι ομως ενα βημα προς την κατευθυνση αυτη. Οσοι διαμαρτυρονται ας μας πουνε ποσο θα τους αρεσε να αναλαβουν να “φιλοξενησουν” στο σπιτι τους μια οικογενεια λαθρομεταναστων.  Η “εκ τους ασφαλους” διακηρυξη περι ανθρωπιστικων δικαιωματων μεριδας της αριστερας αποτελει υποκριτικη και  ανευθυνη πρακτικη, επειδη “δηθεν” προασπιζει τα διακιωματα των μεταναστων, και ετσι μετατρεπει ενα ζητημα γεωπολιτικης και κοινωνικης ισσοροπιας σε σαπουνοπερα ανθρωπιστικου περιεχομενου.

Απαιτουνται σε κρατικο επιπεδο πολλα μετρα – πρωτοβουλιες και αμεσα, οπως:

1. Ενισχυση απο την Ευρωπαϊκη Ενωση.  Αναδειξη του θεματος ως θεματος της Ευρωπαϊκης Ενωσης και οχι απλα της Ελλαδος. Κλιμακωση στα Ηνωμενα Εθνη και το Συμβουλιο Ασφαλειας. Επειδη το θεμα τορπιλλιζει την εθνικη ασφαλεια της Ελλαδος.

2. Διαπραγματευση με την Τουρια για την επιστροφη των λαθρομεταναστων στην Τουρκια αμεσως μετα την συλληψη τους. Το προβλημα εδω δεν ειναι η αποδοχη τους απο την Τουρκια. Η αποδοχη αυτη θα πρεπει να προστεθει ως ορος για την συνεχιση των διαπραγματευσεων της εισοδου της Τουρκιας στην Ευρωπαϊκη Ενωση.

3. Ενισχυση ολων των συνοριακων μετρων προς αποθαρρυνση της εισοδου στην Ελλαδα.

Παραλληλα, σε προσωπικο επιπεδο, ο καθενας μας θα πρεπει να ενισχυσει καθε μετρο και πρωτοβουλια ενσωματωσης των ηδη υπαρχοντων μεταναστων στην κοινωνια, οσο και αν αυτο ακουγεται δυσκολο, και ειναι δυσκολο. Στο σημειο αυτο δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι κατοικοι των “δυσκολων” περιοχων χρειαζονται και αυτη οση ενισχυση χρειαζονται και οι λαθρομεταναστες, αντι να αντιμετωπιζουν την εχθροτητα και την λοιδωρια των “αριστερων” τυπου ΣΥΡΙΖΑ.

17 comments

  1. συμφωνω απολυτα, αν και θα προσθετα και το εξης.
    να αποδειξει επιτελους η Ελλαδα οτι ειναι κρατος, να κρινει αμεσα όλες τις εκκρεμουσες αιτησεις πολτικου ασυλου στη χωρα μας και οσοι δεν το δικαιουνται, να τους απελασει αμεσα.
    Να κτισθει αμεσως ο φραχτης/τειχος/τοιχος στον Εβρο και να μάς αποδειξει επιτελους το ελληνικο κρατος οτι “υφισταται” στα νησιά!
    το σκηνικο της Νομικης αποτελει ενα πολυ κακο προηγουμενο. εφυγαν απλως σαν κυριοι. το μονο που ελειπε στην ολη κωμωδια ειναι να απονεμηθει παρασημο στους ‘διοργανωτες’ και στους λαθρομεταναστες.
    αισθανομαι φιλοξενουμενος στην ιδια μου τη χωρα. αισχος!

    1. Γαβριηλ!!!!! Απολυτα συμφωνω με την αμεση εκδικαση και απελαση οσων δεν δικαιουνται να παραμεινουν στην Ελλαδα. Προσεθεσα και μια σχετικη προταση στο κειμενο. Οσον αφορα την εκτελεστικη ικανοτητα της κατα συνθηκην Εκτελεστικης Εξουσιας στην Ελλαδα, νομιζω οτι παμε απο το κακο στο χειροτερο. Επικρατει μια παραλυση που ειναι ακρως επικινδυνη και φαρμακερη. Οι μυστικες υπηρεσιες γειτονικων χωρων (ονοματα δεν λεμε) θα πρεπει να καταβαλουν τεραστιες προσπαθειες για να συγκρατουν τους πρακτορες τους να μην ερθουν μια βολτιτσα στην Ελλαδα για μια μικρη εκτονωση. Μια δολιοφθορα, μια τρομοκρατικη ενεργεια, κατι τελως παντων! Που θα βρουνε καλυτερο πεδιο διαρκους εκπαιδευσης;

  2. Εμπεριστατωμενη η αναφορα σου και με σοβαρες προτασεις. Κι εχω την απορια, αλλοι δεν τα σκεφτονται αυτα; Κι αν ναι τι τους εμποδιζεινα τα πραγματοποιησουν;

    1. Δεσποιναριον!!!!!!
      Ευρισκομεθα μπροστα στην ερπουσα διαλυση της Εκιτελεστικης Εξουσιας στην Ελλαδα! Οσο για την ικανοτητα των Κυβερνοντων, φαινεται οτι περιοριζεται στο να δεχονται εντολες απο την Τροϊκα. Περαν τουτου ουδεν. Αισχος που λεει και ο Τζιμπρηλ.

  3. ο τζιμπρήλ κάτω απ’τη μάσκα σάς χαμογελά φιλικά..
    (ελπίζω να θυμάστε το σχετικο χωρίο από κάποιο αξέχαστο τεύχος του Λούκυ Λουκ)

  4. Θα συμφωνησω απολυτα με τα γραφομενα σου.Ειναι τρομερο οτι αυτη η απιθανη χωρα αφησε αυτο το φαινομενο της λαθρομεταναστευσης να διογκωθει τοσο.Προφανως στο προσφατο παρελθον ειχε υποτιμηθει η ολη κατασταση απο τους κυβερνωντες υποβοηθουμενη απο την υποκριτικη συμπεριφορα των αριστερων κομματων.Ομως πιστευω οτι το προβλημα των λαθρομεταναστων δεν ειναι προβλημα της Ελλαδας,αλλα της Ευρωπης.Και εδω ερχεται ο φαρισαισμος των εταιρων μας,για τον οποιο ακουσα προσφατα ακομα και τον προεδρο της Δημοκρατιας να μιλαει.Και εσυ φιλε μου καλε αναφερεσε σ΄αυτο πολυ ευστοχα.
    Μακαρι η λυση να ερθει γρηγορα και να εμπεριεχει τη λογικη και λιγοτερο το συναισθημα για να υπαρξει ενα αποτελεσμα ικανοποιητικο.

    1. Γιαννα μου ειναι δεδομενο οτι οι “εταιροι” μας εχουν κανει ανθρωπινη χωματερη. Και καλα αυτοι τη δουλεια τους κανουνε, το συμφερον τους κοιτανε. Εμεις;;;;
      Κι εδω αρχιζουμε να κλαιμε γιατι δεν εχουμε ουτε καν κυβερνηση. Ακυβερνητο καραβι ειμαστε, που μας πηγαινει ο ανεμος.

  5. Μεγα το θεμα το μεταναστευτικο και πολλα εχουν γραφτει/ειπωθει. Κι εχουμε βρεθει και ως ατομα και ως λαος να ψαχνομαστε:Ειμαι ρατσιστρια η ου; Κι αν ου ,τοτε γιατι με ενοχλει και με φοβιζει η εικονα της πολης και η αθλιοτητα;
    Ας παμε ομως στις προτασεις σου ,ξαδερφε, ξεκινωντας με το δεδομενο για μενα οτι:
    Τα μεγαλα μεταναστευτικά ρευματα δεν ανακοπτονται.Εκτος κι αν-που δεν το βλεπω-εκλειψουν οι ατιες που τα δημιουργουν=πολεμοι, λιμοι, ξηρασιες, ανεργια, ξαθλιωση. Φρακτες,τοιχοι,τειχη,περιπολα κλπ δεν εχουν μεχρι στιγμης καποια αποτελεσματα. Μονο στη περιπτωση που σαν κρατος εισαι αποφασισμενος να ανοιξεις πυρ οταν δεις καποιον να προσπαθει να περασει (και δεν θαθελα με τιποτα να γινουμε Ισραηλ, πρωην Ανατολικη Γερμανια και λοιπες μη δημοκρατικες δυναμεις).
    Η Τουρκια δεν πιστευω οτι θα “τρομαξει” με την απειλη της μη ενταξης της στην ΕΕ. Εχει ηδη καταλαβει οτι κατι τετοιο- η ενταξη της- δεν προκειται να συμβει αρα θα συνεχιζει να κανει τα στραβα ματια. (ασε που η “συμπαθης συντεχνια” μεταφορεων λαθρομεταναστων και στις δυο πλευρες του Αιγαιου παραγει αφθονο,ζεστο και ωραιο μαυρο χρημα)

    Ισως η μονη λυση να ειναι να βαλουμε στα σοβαρα τις φωνες στην Ευρωπη. Να ζητησουμε αναθεωρηση της Συνθηκης του Δουβλινου,η οποια -διορθωστε με αν κανω λαθος-προβλεπει οτι ο λαθραιος μεταναστης μενει υποχρεωτικα στην χωρα εισοδου του στην ΕΕ. Εκει μας εχουν παγιδευσει.
    Αν-λεω σε μια υποθετικη περιπτωση-διναμε διαβατηρια σε ολους οσοι περνανε τα συνορα μας,θα πινανε ενα καφεαδακι και θα συνεχιζαν για Γερμανια,Δανια,Αγγλια κλπ. Ακουσα βεβαια υπουργο να λεει οτι θα μας πεταγανε εκτος Σενγκεν-δεν ειμαι σιγουρη ποσο κακο θα ηταν αυτο-αλλα μηπως αξιζει τον κοπο; Μηπως να κανουμε κι εμεις τα στραβα ματια και να επιτρεπουμε στους απελπισμενους πχ Αφγανους της Πατρας να μπουν στα φορτηγα και να περασουν Ιταλια; Θα μου πεις, ξαδερφε ,και θαχεις δικιο οτι εκει ειναι που θα αυξηθει το ρευμα προς Ελλαδα…
    (Οπως βλεπεις, καθε που παω να πω “να μια λυση” πεφτω σε αδιεξοδο.)
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι αν δεν σοβαρευτει η κυβερνηση-παιδικη χαρα-Γιωργο να ενα μηλο και δεν πεσει με τα μουτρα στο προβλημα, το τι θα φερει το μελλον δεν μου αρεσει καθολου…και δεν μου παει και το τσεμπερι της γυναικας…

    1. Ξαδερφη!!!!!!
      Ειδα κι αποειδα ο ανθρωπος οτι δεν εχουμε στον ηλιο μοιρα και μελλον και προσπαθησα να βαλω καποιες προτασεις στο χαρτι.
      Η παγιδευση της Ελλαδας νομιμοποιειται απο την συμφωνια Δουβλινο ΙΙ που προβλεπει οτι ο παρανομος μεταναστης μενει στη χωρα εισοδου.
      Ειναι λυση να τους δωσουμε διαβατηρια για να πηγαινουνε οπου θελουνε; Εκει νομιζω οτι θα γινει το ελα να δεις, διοτι και θα μας πεταξουνε απο το Σενγκεν, οποτε θα κλεισουνε τα συνορα και θα τους εχουμε ολους αυτους μονιμους επισκεπτες.
      Ξεκιναμε λοιπον απο την αρχη. Το προβλημα ειναι οτι παμε να συλλαβομε ελεφαντα με μυγοσκοτωστρα. Τοσο αθλιοι και ανικανοι ειμεθα.
      Πολυ σωστα αναφερεις οτι οι πιεσεις που ωθουν τους ανθρωπους απο την εξαθλιωση προς την μεταναστευση ειναι τεραστιες και δεν σταματανε.
      Το θεμα λοιπον ειναι Παγκοσμιο, ειναι τεραστιο, και εμεις ως χωρα ευρισκομεθα στην αιχμη του. Πρεπει και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ να το θεσομε στις πραγματικες του διαστασεις και οχι σαν προβλημα με μερικους που τους ξερναει η θαλασσα η το ποταμι.
      Αν δεν ασχοληθει το Συμβουλιο Ασφαλειας με θεματα σαν αυτο με τι θα ασχολειται;
      Η Τουρκια μπορει να μην ενδιαφερεται για την Ευρωπη, ομως δεν μπορει να συνεχισει να το παιζει αδιαφορη εαν ενταθουν οι Ευρωπαικες πιεσεις προς αυτην. Μπορει να μην οδηγηθουμε σε πληρη λυση, αλλα ολο αυτο ειναι μερος της λυσης.
      Πρεπει να αναλαβουμε συντονισμενη και συστηματικη δραση σε ολα τα μετωπα αν θελομε να επιτυχομε κατι.
      Αλλεως πεως, ας παραγγειλουμε τις μαντηλες και τα φεσια για να ειμαστε ετοιμοι για την δευτερη επαναφορα της Οθωμανικης Ηγεμονιας.

    2. Ξαδέλφη του Παναθήναιου, χαίρομαι που σε γνωρίζω έστω και έτσι.
      Αναφορικά στην μεταναστευτική πολιτική του Ισραήλ, το οποίο γνωρίζω αρκετά καλά, θα ήθελα να πω τα εξής που ίσως δεν τα ξέρεις.
      Στο ισραήλ τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα μεγάλο κύμα λαθρομετανάστευσης από το Σουδάν. Συγκεκριμένα, σήμερα έχουν εισέλθει στα ισραηλινά εδάφη περί τις 30.000 σουδανοί μετανάστες, οι οποίοι αφού περνούν τα σύνορα με την Αίγυπτο, φτάνουν στη χερσόνησο του Σινά και από εκεί είτε εισέρχονται από την μεθόριο Σινά-Νοτίου Ισραήλ με τα πόδια είτε με μικρά καραβάκια από το Σινά έως τις ακτές του θερέτρου Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.
      Το ισραηλινό κράτος μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, έδωσε προσωρινή αδεια παραμονής στους σουδανούς με συγκεκριμένα τοπικά όρια. Συγκεκριμένα, οι λαθρομετανάστες έχουν δικαίωμα παραμονής μόνο εντός των ορίων του Δήμου Εϊλάτ. Σημειωτέον, υπάρχει μόνο ένας οδικός άξονας που συνδέει το θέρετρο με την υπόλοιπη χώρα, και για αυτόν τον λόγο υπάρχει ένα φυλάκιο του ειδικού σώματος της αστυνομίας πουασχολείται με την λαθρομετανάστευση επί της εθνικής οδού Εϊλάτ-Μπεέρ Σέβα (του μεγαλύτερου πλησιέστερου αστικού κέντρου, που απέχει πάνω από 100 χλμ.)
      Οι λαθρομετανάστες έχουν εγκατασταθεί με έξοδα του κράτους σε νέες εργατικές κατοικίες που υπάρχουν στις παρυφές του Εϊλάτ. Οι κατοικίες αυτές ηλεκτροδοτούνται από το κράτος και έχουν μπει ειδικές λεωφορειακές γραμμές δωρεάν που εξυπηρετούν όσους μένουν εκεί προσωρινά.
      Το ισραηλινό κράτος έχει δώσει προσωρινή άδεια εργασίας σε όλους τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται στα πολλά ξενοδοχεία της πόλης. Τα ξενοδοχεία πληρώνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη.
      Στις ισραηλινές αρχές εκκρεμούν οι αιτήσεις των σουδανών για πολιτικό άσυλο.
      Πρόσφατα μάλιστα άκουσα στις ειδήσεις ότι είχαν κριθεί και απορριφθεί αιτήσεις χορηγήσεως πολιτκού ασύλου σε 300 από αυτούς.
      Ναυλώθηκε ειδικά για αυτόν τον σκκοπό ειδικό αεροπλάνο των αιγυπτιακών αερογραμμών που τούς πήρε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο του Καΐρου και οι αιγυπτιακές αρχές τούς επαναπροώθησαν στο Σουδάν (ή τουλάχιστον έτσι ανακοινώθηκε).
      Αυτά έγιναν από τις λοιπές δημοκρατικές ισραηλινές δυνάμεις.
      Την καλημέρα μου.

      1. Χάριν πληρότητας του σχολίου μου, να συμπληρώσω ότι όντως υπήρξαν περιπτώσεις που ο σιραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε λαθρομετανάστες στη μεθόριο Σινά-Ισραήλ (όχι επειδή είναι τόσο κατά των λαθρομεταναστών αλλά επειδή υπάρχει ο φόβος να έρθουν τρομοκράτες στο εσωτερικό της χώρας. Άλλωστε οποιοσδήποτε θα θελήσει να επισκεφθεί νόμιμα μια χώρα, έρχεται σαν κύριος με το διαβατήριό του διερχόμενος από τις νόμιμες εισόδους. Όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί μια χώρα αλλιώς, παίρνει τα ρίσκα του.

    3. Καλησπέρα Δέσποινα. Σοφός ο λόγος σου.
      Τα μεταναστευτικά ρεύματα υπήρχαν σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας και θα υπάρχουν όσο υπάρχουν ανισότητες, δηλαδή όσο υπάρχουν άνθρωποι. Σταυροδρόμι και πέρασμα ήταν πάντα ο ελληνικός χώρος. Κάποιοι πέρναγαν γι αλλού, κάποιοι έμεναν, μα κάτι έπαιρναν. Έπαιρναν μια γλώσσα ποιητική της αλήθειας και ίσως έναν πολιτισμό που σαν προτεραιότητα του βίου έθετε το κοινωνείν, που ζευγάρωνε τον έρωτα και την έριδα. Αυτών των περαστικών είμαστε απόγονοι, έχοντες κοινό τον τρόπο της ύπαρξης και όχι το αίμα. Σήμερα ποια γλώσσα, ποιόν τρόπο θα δώσουμε στους μετανάστες ή στους περαστικούς;

  6. Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει. Ο τρόπος του πολιτικού συστήματος ουδέποτε ήταν η διακονία της κοινωνίας αλλά η δική του πολυτελής διαβίωση μέσω της φτηνής εξαγοράς της κοινωνίας. Η μαζική πλέον εισβολή των λαθρομεταναστών και το απίστευτο χάλι του κέντρου της Αθήνας είναι σημεία κατάρρευσης τόσο ηχηρά που δύσκολα δεν θα ακουστούν ακόμα και από τα πιο βαρήκοα αυτιά. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τα μέτρα που προτείνει η ανάρτηση. Το μήνυμα όμως των γεγονότων είναι πολύ πιο βαθύ και αν δεν οδηγήσει στην εκ βάθρου επανασύσταση του πολιτικού συστήματος, αλλά επιβεβαιώσει την ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη ότι φταίνε οι φυσικοί και μεταφυσικοί συνήθεις ύποπτοι, τότε δεν πάμε πουθενά. Η εισβολή δεν είναι από έξω είναι από μέσα.

  7. Γαβριηλ,χαιρομαι κι εγω που σε γνωρίζω 🙂
    και βρισκω πολυ ενδιαφεροντα τα οσα λες για την μεταναστευτικη πολιτικη του Ισραήλ.
    Στο παραδειγμα που αναφερεις το Ισραήλ εχει καποια πλεονεκτηματα, ητοι μια συγκεκριμενη περιοχη διαμονης και εργασιας των μεταναστων με μια και μονη οδικη προσβαση που μπορει να φυλαχθει και βεβαια την συμμορφωση των ξενοδοχων να πληρωσουν τα ασφαλιστικα τους…
    Επισης μιλαμε για 30.000 οχι για 300.000 και βαλε.

    Οσον αφορα το τειχος η τοιχο, δεν αναφερομουν στους μεταναστες-λαθραιους η ημιλαθραιους. Αναφερομουν στους γηγενεις τους κλεισμενους σε τειχη Παλαιστινιους και στους επισης γηγενεις Γερμανους του αλλοτε Ανατολικου Βερολινου.
    Στην αντιμετωπιση του μεταναστευτικου κυματος η Ισπανια εχτισε φραχτη στην Θεουτα, οι ΗΠΑ εχτισαν φραχτη στα συνορα με το Μεξικο αλλα και παλι οι απελπισμενοι περνανε λιγα (η και πολλα) χιλιομετρα πιο περα. Γι άυτο πιστευω οτι τετοιου ειδους μετρα δεν προσφερουν σημαντικα αποτελεσματα, εκτος κι αν οι φρουροι ειναι ετοιμοι -μακρια απο μας-να “υπερασπιστουν” το φραχτη-τειχος-τοιχο κλπ.

    ΥΓ Ας μην μας διαφευγει η λεπτομερεια οτι απο την στιγμη που καποιος περασει τα Ελληνικα συνορα και ας πουμε συλληφθει απο καποια περιπολία ειναι ουσιαστικα ελευθερος σε λιγες το πολυ εβδομαδες να παει οπου θελει στην χωρα-οι περισσοτεροι βεβαια κατεβαινουν στην Αθηνα.Κι αυτο γιατι δεν ειναι ανθρωπινως δυνατο να φτιαχτουν και να λειτουργησουν τοσο πολλα κεντρα υποδοχης..

  8. ΥΓ2 Μηπως θα βοηθουσε αν η Ελληνικη Αστυνομια (ας προσπαθησω να μην γελασω η καγχασω)σε συναργεσια με την Ιντερπολ η οποιαδηποτε αλλη διεθνη υπηρεσια θελει,κυνηγουσε ανελεητα τα κυκλωματα των λαθρεμπορων λαθρομεταναστων;
    (εντος των οποιων κυκλωματων διαπρεπουν και καποιοι αστυνομοι,λιμενικοι,συνοριοφυλακες)
    Μηπως αν τους εκανε τη ζωη δυσκολη περνουσαν λιγοτερους λαθρομεταναστες στο μπατε σκυλοι αλεσετε αλωνι μας;
    Μηπως χτυπαμε το σαμαρι αντι για το γαιδουρι;

    1. αυτη η απαντηση απευθυνεται σε εξαδελφη, γαβριλη, μανωλη, ακι ολη την παρεα:
      1. ειμαστε μπροστα σε μια κριση ανευ προηγουμενου, που τωρα με την αιγυπτο μπορει να μας βγει πολυ πολυ χειροτερα!!!
      2. οι πολιτικοι της χωρας το αντιμετωπιζουν στην πλειοψηφια τους με ανεπαρκεια και υποκρισια (ακρως επιεικως)
      3. χρειαζεται ενα προγραμμα με πολλες ταυτοχρονες συντονισμενες δρασεις, γιατι ποτε δεν ξερεις σε τετοιες περιπτωσεις τι θα δουλεψει και τι θα βγει μουφα
      4. ιδωμεν…. και ο θεος βοηθος

Comments are closed.