Μια δύναμη χωρίς ηθικό είναι αδύναμη

Η Ελληνική Αστυνομία έχει κακοποιηθεί την τελευταία τετραετία κατά συρροή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (sic) η Ελληνική Αστυνομία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Από δηλώσεις αστυνομικών καθίσταται φανερό ότι ενώ και εκπαιδευμένοι είναι και ικανοί, η ηγεσία δεν τους αφήνει να εκτελέσουν το καθήκον τους σε πλειάδα περιπτώσεων, με αποτέλεσμα μια “ποταμίσια” συλλογικότητα να παραβιάζει κατά συρροή τους νόμους και να μην την ακουμπά κανένας, τα Εξάρχεια να είναι άβατο, και άλλα πολλά.  Όμως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια.  Μέλη συλλογικοτήτων (sic) δηλαδή οργανώσεων προκαλούν ή/και επιτίθενται ανοιχτά σε αστυνομικούς χωρίς να συλλαμβάνονται, χωρίς να προσάγονται, χωρίς να δικάζονται.

Η αποκορύφωση αυτής της κατάστασης είναι η δήλωση της υφυπουργού κ. Παπακώστα, που κάλεσε τους αστυνομικούς να εντείνουν την αυτοπροστασία τους και να προσέχουν τον εαυτό τους.

Το τραγικό του φαινομένου αυτού είναι ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι της εξουσίας δεν αντιλαμβάνονται ότι για μια ακόμη φορά παίζουν με τη φωτιά, μόνο που στην περίπτωση αυτή η φωτιά θα είναι πολύ μεγάλη.

Η Ελληνική Αστυνομία κινδυνεύει να αδρανοποιηθεί και  το ηθικό των στελεχών της είναι πολύ χαμηλό. Με δύο λόγια, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο θα είναι σα να μην έχουμε Αστυνομία. Όμως ένα σύγχρονο Κράτος για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς καλά, χρειάζεται την Αστυνομία. Μπορεί τα μέλη ορισμένων συλλογικοτήτων να διαφωνούν, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή.

Η ζημία που έχει ήδη υποστεί η Ελληνική Αστυνομία είναι τεράστια. Σε λίγο μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη. Όλα αυτά βέβαια είναι θέματα που οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν τα κατανοούν, ούτε τους ενδιαφέρουν, αφού δεν έχουν αντίληψη του τι σημαίνει διοίκηση, οργάνωση, ηθικό των στελεχών, και ανταπόκριση στην αποστολή που έχει ο οργανισμός.

ASTYNOMIA

Υπό άλλες συνθήκες, θα περίμενα ουσιαστική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που έχει την ευθύνη για το Πολίτευμα της Χώρας. Χωρίς Αστυνομία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά η Δημοκρατία. Ο σημερινός Πρόεδρος όμως περί άλλων τυρβάζει.

Η Αντιπολίτευση προβαίνει σε δηλώσεις, αλλά νομίζω ότι το κάνει με την ένταση που απαιτεί η κρισιμότητα του θέματος.

Για μια ακόμη φορά, και σε ένα ζωτικό τομέα, η Ελλάδα ευρίσκεται σε κρίση μεγάλων διαστάσεων.

Σε λίγες μέρες θα θυμηθούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ελπίζω να μην θρηνήσουμε θύματα.