Once upon a time there was a ship named “ORUC REIS” – Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα πλοίο που το λέγαν “ORUC REIS”

“Η Κύπρος αποτελεί το πρώτο βήμα προς το Αιγαίο” είχε δηλώσει στις αρχές του 1975 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελίχ Εσεμπέλ μέσα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε και η Τουρκία συνεχίζει την ίδια πολιτική, όπως μας δείχνει το πρόσφατο (31/1/2020) επεισόδιο με το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis».

Το «Oruc Reis» ανήκει στην Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Ερευνών (MTA) της Τουρκίας, ένα ινστιτούτο του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και από το 2017 όταν και τέθηκε σε υπηρεσία «οργώνει» την Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες, πολλές φορές κινούμενο προκλητικά και παράνομα εντός της κυπριακής ΑΟΖ. (Πηγή: Ναυτεμπορική, του Γιώργου Φωκιανού)

Στοιχεία του Ερευνητικού Πλοίου ORUC REIS

IMO: 9675470
Όνομα: ORUC REIS
Τύπος Σκάφους Γενικά Vessel Type – Generic: Dredger
Τύπος Σκάφους Ειδικά Vessel Type – Detailed: Research/Survey Vessel
Κατάσταση: Ενεργό
MMSI: 271044654
Διακριτικό (Call Sign): TCA4398
Σημαία: Turkey [TR]
Ολική Χωρητικότητα (GRT): 4789
Summer DWT: 2256 t
Ολικό Μήκος x Μέγιστο Πλάτος: 86 x 19 m
Έτος ναυπήγησης: 2017

Το πλοίο έχει κλείσει τον πομπό με τον οποίο ενημερώνεται ο διεθνής ιστότοπος θαλασσίων μεταφορών για τις θέσεις των πλεόντων πλοίων. Η τελευταία θέση ελήφθη: 2020-01-24 23:00 UTC

(Πηγή: Maritime Traffic)

“Συναγερμός σήμανε το πρωί (Παρασκευή 31/1/2020) στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» κινήθηκε εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX, με δυτικές πορείες και βρέθηκε στο νοτιοανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα ανήμερα της επετείου της κορύφωσης της κρίσης των Ιμίων.” (Πηγή: Ναυτεμπορική, του Γιώργου Φωκιανού)

oruc_reis5

Στον χάρτη του Νίκου Τριάντη φαίνεται με κόκκινο η δυτική πορεία του τουρκικού πλοίου από  και η είσοδο του στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Με κίτρινο σημειώνεται η νοτιοανατολική πορεία της ελληνικής φρεγάτας  “Νικηφόρος Φωκάς” (F466) που “παρακολουθεί” (ή αναχαίτισε 😉 το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανέφερε τα εξής:

“Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «ORUC REIS» τις πρώτες πρωινές ώρες της 31 Ιανουαρίου 2020 κινήθηκε με δυτικές πορείες εκτός δηλωθείσας περιοχής NAVTEX και ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR. Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ η εν λόγω κίνηση παρακολουθείται από μέσα και Μονάδες των Ε.Δ”. (Πηγή: news247.gr, 31/1/2020)

ORUC_REIS_MTA_2018

Ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε σχετικά.

«Αυτό που εμείς βλέπουμε με βάση την πληροφορία από τους ανθρώπους που πήγαν εκεί, από τη φρεγάτα που έφθασε στο σημείο με όλα τα μέσα που έχει ο Ελληνικός Στρατός να ελέγξει την περιοχή μας, είδαμε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που οφείλεται μάλλον στις καιρικές συνθήκες. Από κει και πέρα εμείς παρακολουθούμε ψύχραιμα όλες αυτές τις εξελίξεις και αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση». Ερωτηθείς για το αν επρόκειτο για ένα είδος «τεστ» από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι». (Πηγή: tvxs.gr, 1/2/2020)

ORUC_REIS_2019b

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, ο Αντώνης Αντωνιάδης, πρώην Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού δήλωσε.

«Αν απευθύνονται σε κρετίνους μπορείς να τους πεις, ότι ένα ωκεανογραφικό, εντεταλμένο να κάνει ωκεανογραφικές έρευνες, βρέθηκε στην υφαλοκρηπίδα λόγω καιρικών συνθηκών», ενώ συνέχισε λέγοντας «δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει ο καιρός, είχε μόνο 5 μποφόρ. Μόνο έναν ακυβέρνητο πλοίο μπορεί να παρασυρθεί σε χωρικά ύδατα από τον καιρό. Ένα πλοίο που έχει προπέλες και πηδάλιο δεν παρασύρεται». 

Για την παρακολούθηση του Oruc Reis από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ανέφερε: «το οποίο είναι καραγκιοζιλίκι τώρα». «Γιατί αυτό που μας κάνει το Ορούτς Ρέις, που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα για 24 ώρες, δηλαδή παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα επί 24 ώρες και η Ελληνική πλευρά το μόνο που κάνει, στέλνει ένα πλοίο να παρακολουθεί την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα κυριαρχικά σου δικαιώματα δεν τα προασπίζεις παρακολουθώντας την παραβίασή τους». (Πηγή: tvxs.gr, 1/2/2020)

ORUC_REIS_MTA_2018c

Υπάρχει λοιπόν ένα θέμα ως προς την ελληνική στάση, που κατά μίαν άποψη ήταν υποχωρητική σε βαθμό που ενθαρρύνει την Τουρκία να επαναλάβει στο μέλλον παρόμοιες ενέργειες, ή και χειρότερες.

Και ενδοκυβερνητικά όμως φαίνεται να υπάρχει δυσαρμονία: “αποπειράθηκε η Τουρκία να ελέγξει τα αντανακλαστικά μας ή όχι;”.

Δύο μέρες μετά το επισόδιο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Αμύνης (ΥΕΘΑ), δήλωσε ότι:
«από την πρώτη στιγμή η ελληνική πλευρά παρακολούθησε την πορεία του (Oruc Reis). Δέχομαι την ερμηνεία ότι κινήθηκε με αυτό τον τρόπο λόγω καιρού, γνωρίζω όμως πολύ καλά ότι ελέγχονται τα ανακλαστικά μας. Τα οποία και σε αυτή την περίπτωση λειτούργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». (Πηγή: Militaire News, 3/2/2020).

Με την τοποθέτηση αυτή όμως διαφωνεί ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

«Δεν υπήρξε επεισόδιο γύρω από τον πλου του συγκεκριμένου πλοίου», «δεν ήταν τεστ των δικών μας αντανακλαστικών», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας στην Όλγα Τρέμη (στην ΕΡΤ). Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Άφησε αιχμές κατά του κ. Παναγιωτόπουλου και για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. «Άστο καλύτερα αυτό να πάει στην ευχή το θέμα με το Ουρούτς» είπε στην εκπομπή. «Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι δεν αριστεύσαμε στην επικοινωνία στο συγκεκριμένο θέμα».
(Πηγή: the PRESSROOM, 7/2/2020).

nikiforos_fokas

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί από τον κ. Νίκος Παναγιωτόπουλο, Υπουργό Εθνικής Αμύνης (ΥΕΘΑ), και η “γραφική” περιγραφή της επικοινωνίας του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποκάλυψε ακόμη ότι βρισκόταν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελλάδα για το περιστατικό με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωνε συνεχώς για τις κινήσεις και την πορεία του Ορούτς Ρέις.
«Κύριε πρωθυπουργέ, είναι σε εκείνο το σημείο. Το παρακολουθούμε από απόσταση. Εντάξει κύριε υπουργέ, ψυχραιμία» ήταν ο πρώτο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος – Μητσοτάκης. Μετά από λίγες ώρες ακολούθησε νέα τηλεφωνική επικοινωνία. «Κύριε υπουργέ μετακινήθηκε; Άλλαξε λίγο πορεία αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι βγαίνει. Τι συνιστάτε κύριε υπουργέ; Ψυχραιμία κύριε πρωθυπουργέ. Ανταγωνισμός ψυχραιμίας, όπως σας το είπα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.
(Τα Νέα, 3/2/2020)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από ψυχραιμία πάμε καλά. Για όλα τα άλλα διατηρώ επιφυλάξεις. Ειδικά ως προς τη βαρύτητα της παραβίασης του χώρου εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος από το τουρκικό σκάφος.

Ο κ. Δένδιας σαφέστατα προσπάθησε να υποβαθμίσει το όλο γεγονός.

Όσον αφορά το περιστατικό με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis» σε περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Δένδιας είπε στην ίδια συνέντευξη ότι «είναι καλό να κλείσουμε τη σελίδα αυτή». «Υπήρξε μια δυσαναλογία της ενασχόλησης της κοινής γνώμης με το συμβάν. Να μην δίνουμε στην άλλη πλευρά την εντύπωση ότι μπορεί κατά το δοκούν να ανεβάζει το θερμόμετρο. Χρειάζονται ψυχρές, μετρημένες αντιδράσεις ώστε να μην δίνουμε την εντύπωση ότι μπορεί να μας σύρει σε οτιδήποτε» πρόσθεσε. (Πηγή: ΕΘΝΟΣ 3/2/2020).

Χωρίς να θέλω να είμαι μάντης κακών, υπενθυμίζω ότι αρκεί ένα σοβαρό επεισόδιο για να αλλάξουν τα σύνορα, όπως έμαθε με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο η Κύπρος το 1974. Η μέχρι σήμερα εξέλιξη των γεγονότων δεν με πείθει για την επάρκεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, και για το λόγο αυτό προτιμώ να ανησυχώ παρά να επαναπαύομαι. Εκτιμώ δε ιδιαίτερα την ποιότητα επικοινωνίας του κ, υπουργού ΥΠΕΘΑ, που τουλάχιστον πείθει για την ειλικρίνεια του. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα όσα γίνονται.