Μπιζέλια αντί για Καλαμπόκι

Ο Αμερικανός Joseph E. Moses γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1917. Την 15η Απριλίου 1940 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών για ένοπλη ληστεία και βιαιοπραγία, και εγκλείστηκε στην σωφρονιστική μονάδα  ‘United States Penitentiary, Leavenworth’ που βρίσκεται κοντά στο Kansas των ΗΠΑ. Δεν προσαρμόστηκε καλά στην μονάδα αυτή, και αποφασίστηκε η μεταφορά του στην σωφρονιστική μονάδα  Alcatraz Federal Penitentiary, που βρίσκεται πάνω σε μια νησίδα στο San Francisco των ΗΠΑ και παλιότερα ήταν φάρος και μετά στρατιωτικές φυλακές.

Λίγο πριν μεταφερθεί, την 20η Απριλίου 1943, προκάλεσε επεισόδιο στην ουρά για το βραδινό γεύμα. Ζήτησε με επιμονή να του δώσουν μπιζέλια αντί για καλαμπόκι και επειδή δεν του έδιναν, σταμάτησε διαμαρτυρόμενος το σερβίρισμα για 3 ή 4 λεπτά. Τιμωρήθηκε με 4 μέρες στην απομόνωση. Την 20η Μάϊου 1943 μεταφέρθηκε στο Alcatraz. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται στο σημειωματάριο με αριθμό 599 ενός δεσμοφύλακα στη σωφρονιστική μονάδα στο Alcatraz που έκλεισε το 1963. Σήμερα είναι τουριστικό αξιοθέατο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.