Aurora – Dawn – Χαραμα

Dawn, Kaletzi, Attiki, Greece

The landscape is barren. There are a few burned trees.

Detail

But the symphony of colors enveloping the tortured landscape is beautiful, almost magical. And the noise of silence supplements it.

Sunrise

A few minutes later the sun is up. Another day begins. What will it bring? On reflection, it does not matter. I am so mesmerized by the dawn that I almost discount the prospect of the bright light.

16 comments

  1. Ετσι ειναι, αλλο η δυση κι αλλο η ανατολη. Εδω το χρωμα ειναι πιο αισιοδοξο. Γι αυτην τα καλοκαιρια οταν ειμαι στο νησι ξυπνω απο τις 6. Καλη Κυριακη Αγαπητωτατε!

    1. Ναι, ναι, Δεσποιναριον!!!!!!! Απο τα χαραματα καθε εποχη, και τωρα το φθινοπωρο με τα συννεφα αναμενονται αρμονιες χρωματικες ανεπαναληπτες. Καλην εβδομαδα και παρακαλω θερμα να υποστηριξετε ψυχολογικα τον Μπενυ που ευρισκεται κοντα σας αυτες τις ημερες, διοτι τον βλεπω καταβεβλημενο.

  2. Και εγω λατρευω αυτη την ωρα οπου και ναμαι. Οταν μαλιστα επικρατει και ησυχια ειναι σαν να ξυπνας μεσα στο ονειρο.

    1. Μαριον!!!!!!! Και ποια να ειναι αραγε τοτε η διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στο ονειρο και την πραγματικοτητα;;;;;;

  3. “Λατρεύω την ανατολή, τη δύση τη φοβούμαι,
    γιατί τον κύκλο της ζωής με κάνει και θυμούμαι.”

    Η ευπλόκαμος, κροκόπεπλος, λευκόπτερος, ροδοστεφής, ροδόσφυρος, ροδοδάκτυλος, χρυσήνιος, χρυσόθρονος, χρυσοπέδιλος Ηώς(της Ηούς), πρόδρομος του Ήλιου, σαγηνεύει. Κάποιο λόγο θα είχε και η θεά Αφροδίτη που την καταράστηκε.

    καλή εβδομάδα σε Δύση και Ανατολή!

  4. Η αυγή είναι ο αρμός μεταξύ νύχτας και ημέρας, ο χρονισμός δε του αρμού η αρμονία. Αρμονία που φαίνεται μόνο για λίγο, όμως ως αρχή της ημέρας άρχει της ημέρας. Το απρόοπτο, το άγνωστο που θα φέρει η ημέρα μοιάζει ασύνδετο, χαώδες. Εκτός κι αν έχεις ζήσει την αρμονία της αυγής. Η αρμονία αφανώς άρχει, δίνει στα συμβάντα της ημέρας μιαν άρρητη ενότητα, ενότητα που καμία θεωρία δεν μπορεί να δώσει.

    Ο Ηράκλειτος είπε: “αρμονίη αφανής φανερής κρείτων”

    1. Μενω καταπληκτος για μια ακομη φορα με τον Ηρακλειτο. Ευχαριστω για το αποφθεγμα, με ενεπνευσε τοσο που το εβαλα και στην πρωτη σελιδα.

    1. Τρελλοτουριστρια!!!!! Καλημερα!!!!! Εντος ολιγου χαραζει, παιρνω το καφεδακι μου και τρεχω εξω!!!! Ευχομαι τα καλυτερα.

  5. τι ώρα ξυπνάς?

    η ανατολή αποτελεί την ωραιότερη στιγμή της ημέρας, γιατί μου φέρνει αισιοδοξία, χαρά, πνευματική διαύγεια…

    αλλά τι κρίμα που δεν μπορώ να ξυπνήσω ποτέ, για να την απολαύσω 🙂

    1. εγειρομαι την 6ην ωραν πρωινην…. οταν ειμαι στην αττικη ειδικα τωρα που χαραζει μετα τις 6 και μιση τα βλεπω ολα!!!! ομολογω οτι αγαπω την ανατολη, αλλα το χαραμα με μαγευει!!!!! καθομαι καθε μερα οταν μπορω και το χαζευω σα να το βλεπω πρωτη φορα…..εαν εισαι νυχτολουλουδο, μπορεις να παρατεινεις ολιγον την νυχτερινη σου βαρδια για να αντικρυσεις το χαραμα και μετα να κανεις ονειρα γλυκα…

      1. ναι νυχτολούλουδο είμαι…
        αλλά μέχρι τις εξήμισυ? χαχαχα πολύ είναι

        αλλά θα προσπαθήσω, έστω και μια φορά να αντικρύσω αυτή τη μαγεία… για να το προτείνεις, κάτι θα ξέρεις

        1. οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος…. ασχετο μεν, αυτο μου ηρθε δε…. ειναι και πρωι πρωι οποτε ο εγκεφαλος ειναι ακομη σε καταστολη…. ναταλια ξυπνα ενωρις καμια μερα να δεις τα μεγαλεια!!!! καλημεριζω και ευχομαι τα καλυτερα

  6. Πανεμορφος ουρανός,εκπληκτικά τα χρώματα,αλλά οι καμμένες σκιές των κάποτε πράσινων δέντρων με μαχαιρώνουν κατάστηθα!!
    και όπως ολοι γνωρίζουμε,το τοπίο δεν θα ξαναπρασινίσει…θα βοσκηθεί και θα τσιμεντωθεί…τα χρώματα της αυγης θα παραμείνουν όμως…

    1. εξαδελφη!!!!!!!!! απαιτειται δενδροφυτευση και ποτισμα για να πρασινισει το καμμενο! ομολογω ομως οτι η αντιθεση αναμεσα στο μεγαλειωδες θεαμα της χαραυγης και το καμμενο ειναι επισης μεγαλειωδης

Comments are closed.