Random thoughts on the Day of the Holy Spirit – Τυχαίες σκέψεις την Ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Ίσως σήμερα εορτάζουν οι άνθρωποι του Πνεύματος.
Ίσως σήμερα εορτάζουν τα Πνεύματα.
Ίσως σήμερα εορτάζουν κάποιοι άλλοι.
Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όλες και όλους.

Σημείωση Πρώτη. Ο φιλόσοφος Γιώργος Φαράκλας θεωρεί ότι η λέξη ¨Πνεύμα” είναι πιο κοντά στην θεολογική παράδοση, ενώ η λέξη “Νους” είναι πιο κοντά στην φιλοσοφική. Διαλέγετε και παίρνετε.

Υποσημείωση πρώτη στην πρώτη σημείωση: Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με τα Μυαλά και τους Εγκεφάλους. Δηλαδή όλοι αυτοί γιορτάζουνε σήμερα; Άν είναι υποκατηγορίες του “Νού” τότε μάλλον εορτάζουν. Τα Μυαλά που ξενιτευτήκανε, τα Μυαλά που μείνανε εδώ, και όλοι οι Εγκέφαλοι εορτάζουν!!!!

Credit: Wikipedia

Σημείωση Δεύτερη: Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα πουθενά εορτή των ανθρώπων της ΄Ύλης. Εφαρμόζοντας την Χεγκελιανή μέθοδο Θέση-Αντίθεση-Σύνθεση επεκτείνω την εορτή και σε όλους τους ανθρώπους της Ύλης. Επειδή χωρίς την Ύλη δεν θα γινότανε παιχνίδι και η η ζωή θα ήτανε πολύ βαρετή (όπως φαντάζομαι θα είναι στον Παράδεισο,στον οποίο όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έλαβα δεν θα πάω ποτέ).

Credit: Machinatorium

Σημείωση Τρίτη: Μήπως θα πρέπει να έχουμε μια εξειδικευμένη εορτή για το ανθρώπινο Σώμα;Το Σώμα αποτελεί μια υποκατηγορία της Ύλης. ιδιαίτερα σημαντική όμως.

Υποσημείωση πρώτη στην Τρίτη σημείωση: Φανταστείτε να μιλάμε για τους ανθρώπους του Σώματος! Όπως μιλάμε για τους ανθρώπους του Πνεύματος.Αναθεώρηση; Ίσως.

Υποσημείωση δεύτερη στην Τρίτη σημείωση: Άν όμως ο Νους είναι όργανο του Σώματος, το πρόβλημα λύνεται. Αρκεί να πεισθούν οι κρατικοί λειτουργοί, οι θρησκευτικοί ηγέτες, κ.τ.λ.

Source: Reddit, u/PaulEdgy

Σημείωση Τέταρτη: Με τις Ψυχές τι θα γίνει; Με το απλοϊκό μου μυαλό καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το Πνεύμα ή Νους δεν είναι το ίδιο με την Ψυχή. Πότε εορτάζομε την Ψυχή;

Σημείωση Πέμπτη: Μονισμός ή Δυϊσμός;

The Son of Man (1964) by René Magritte (1898-1967)

Σημείωση Έκτη: Αφήσαμε την Συνείδηση στο πλάι: Ή μήπως είναι κομμάτι της Ψυχής;